4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Valilik kot pantolonu uygunsuz buldu

Giresun'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Belediye Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, kot pantolon ve ceket giyen Yasemin Özdemir'in, yönetim kurulu üyesi olduğu Deniz Dağcılık Spor Kulübü adına Atatürk Anıtı'na çelenk koymasına Valilik tarafından izin verilmedi. Özdemir'in giyimine tepki gösteren Vali Yardımcısı'nın emriyle çelenk kaldırıldı. 

Giresun'da Dünya Çevre Günü nedeniyle Belediye Meydanı'nda yapılan törene Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Orman Bölge Müdürü Ahmet İpek, İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, çevre derneklerinin temsilcileriyle öğrenciler katıldı. 

Törende Vali Yardımcısı Tunç, Deniz Dağcılık Spor Kulübü adına Atatürk Anıtı'na çelenk koyan kulüp yönetim kurulu üyesi Yasemin Özdemir'e kot pantolon ve ceketinin törene uygun olmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. 

Vali Yardımcısı Tunç, Özdemir'i üzerindeki kıyafetle Atatürk Anıtı'na çelenk koyamayacağı yönünde tepkisini dile getirdi. 

Özdemir, Tunç'un tepkisi üzerine tören alanının ayrıldı. Vali Yardımcısı Tunç'un tepkisi üzerine Atatürk Anıtı'na konulan çelenk bulunduğu yerden alındı. Çelenk daha sonra bir belediye görevlisiyle izciler tarafından tekrar Atatürk Anıtı'na konuldu. 

Vali Yardımcısının tepkisi ve kot pantolon ile çelenk konulmasının engellemesi daha sonra Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada da savunuldu. 

Açıklamada, tören alanında Atatürk Anıtı'na çelengin konulması esnasında gerekli hassasiyetin gösterilmediği öne sürülerek, şöyle denildi: 

"İçişleri Bakanlı tarafından yayınlanan Bayrak ve Törenler El Kitabı'ndaki Resmi Bayramlar ve Anma Günlerinde Anıtlara Konulacak Çelenklerin Hazırlanma, Taşınma ve Sunulması Hakkındaki Yönetmeliğin 13. maddesinde, 'Uygunsuz görünüm ve giysilerle gelenler, toplanma yerinde yapılacak denetim sırasında, günün anlam ve önemiyle bağdaşmayacak bir görünüm veya uygunsuz biçimde giysiyle geldikleri görülen taşıyıcılar ve beraberindeki çelenkler sıralamaya alınmaz. Bu hususa programlarda bir uyarma olarak yer verilmesi şarttır."

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:17:53
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 09:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?