3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Giresun Evi Etnografya Müzesi

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, Giresun Evi ve Etnografya Müzesi kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.
 
Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, daha önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün hizmet verdiği binanın Giresun Evi ve Etnografya Müzesi'ne dönüştürüleceğini belirtti. Giresun Evi ve Etnografya Müzesi'nde, Giresun'un kültürel özelliklerini yansıtan eserlerin yeralacağını vurgulayan Yılmaz," Giresun Evi ve Etnografya Müzesi, ilimizin turizm açısından tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır" dedi.
Giresun Evi ve Etnogra Müzesi'nin oluşturulması için eser temini çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü aktaran Yılmaz," Giresun Evi ve Etnografya Müzesi'nin oluşturuşması çalışmalarımız sürüyor. Ancak burada en büyük görev Giresun halkına düşüyor. Giresunlular'dan ellerinde bulunan tarihi ve yöresel eseri müdürlüğümüze getirmelerini istiyoruz. 

Teslim edilecek eserler müzemizde sergilenecek. Giresun Evi ve Etnografya Müzesi Giresun kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayacaktır" diye konuştu. 

Yılmaz, etnografya müzesinde Milli Mücadele yılları kahramanlarından Topal Osman Ağa için bir köşe hazırlanacağını sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2007 Çarşamba 18:27:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?