3
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Giresunspor 29 yıl sonra GS ile karşılaşacak

Fortis Türkiye Kupası A Grubu'nda Perşembe günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak maçta Galatasaray ile Giresunspor, 29 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek.

1971 yılında ilk kez karşılaşan iki takım arasında bugüne kadar 12 maç oynandı. Bu maçlarda Galatasaray 5, Giresunspor ise 2 kez sahadan galip ayrılırken, 5 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Galatasaray'ın bu maçlarda attığı 18 gole, Giresunspor 11 golle cevap verdi.

Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmalarda ise Galatasaray'ın, Giresunspor'a karşı büyük bir üstünlüğü bulunuyor. Ali Sami Yen Stadı'nda 6 kez Giresunspor'u konuk eden Galatasaray, 5 galibiyet, 1 de mağlubiyet aldı. Bu karşılaşmalarda Galatasaray rakip ağlara 14 gol atarken, kendi kalesinde 6 gol gördü. Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Giresunspor karşısında en son mağlubiyetini 1976 yılında 3-1'lik skorla aldı.

Galatasaray, deplasmanda Giresunspor'u hiç yenemedi. Giresun Atatürk Stadı'nda oynanan 6 karşılaşmadan 1'ini Giresunspor kazanırken, 5 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Giresunspor, kendi sahasında Galatasaray'a 5 gol atarken, kendi kalesinde 4 gol gördü.
En son 1977 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşan Galatasaray ile Giresunspor arasında oynanan maçı Galatasaray 3-2 kazanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 13:09:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?