3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Giresun'da turizmin gelişmesi

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zekit Kitapçı, Giresun'da turizmin geliştirilmesi için şenlik ve festivallerin belli merkezlerde toplanarak yapılması gerektiğini söyledi.

Asaf Zeki Kitapçı yaptığı açıklamada, Giresun'un kalesi, adası, yaylaları, doğal güzellikleriyle kültür ve tarihi varlıklarıyla önemli bir bölge olduğuna dikkat çekti. Bugüne kadar Giresun'un tanıtımının iyi yapılamadığını, bu sebeple de yörede turizmin istenilen düzeyde gelişemediğini kaydeden Kitapçı, "Allah bize bu güzellikleri vermiş. Ancak biz bunun farkında değiliz" dedi.
Giresun ve yöresinde turizmin geliştirilmesi için yaşanan sorunların kısa sürede çözülerek, yapılacak birkaç yıllık planlamayla tanıtıcı çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Kitapçı, "Giresun'da turizm altyapısında yaşanan ulaşım, konaklama ve yaylalardaki kadastro ile imar gibi sorunlar mutlaka kısa sürede çözülmeli. Yapılacak birkaç yıllık planlamalarla da tanıtıma ağırlık verilerek, yörenin turizmden hak ettiği payı alması sağlanabilir" diye konuştu.
Kitapçı, Giresun'da turizmin geliştirilmesi için şenlik ve festivallerin belli merkezlerde toplanarak yapılması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:
"Giresun'da her yıl onlarca şenlik ve festivalle yapılmakta. Altyapıları oldukça vasat ve düşük bütçelerle yapılan şenlik ve festivaller, yöre turizminin gelişimine zarar vermektedir. Şenlik ve festivaller, sadece gurbette yaşayan Giresunlular ile yörede yaşayan insanların biraraya gelerek eğlendikleri bir anlayış içerisinde. Yine ünlü sanatçıları getirerek, tanıtım yapılması mümkün olamaz. Mutlaka bu anlayıştan vazgeçmeli. Giresun'un daha sağlıklı tanıtımın yapılması için yayla şenlikleri ve festivallerin tam anlamıyla yörenin tanıtımına hizmet eder hale getirilmelidir. Şenlikler ve festivaller bir belli merkezlerde toplanmalı, altyapısı güçlü ve büyük bütçeli olarak yapılmalıdır."

Giresun ve yöresinde turizmin gelişimi için Dereli İlçesi'ne bağlı Kümbet Yaylası'nda yaptırılan Koçkayası Tatil Köyü ve Orman İçi Dinlenme Tesisi'nin büyük öneminin bulduğunu ifade eden Kitapçı, tesisin en kısa zamanda hizmete açılması gerektiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 13:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?