3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Giresun'da 'kaçak' taraması

Çoruh Elektrik Dağıtım Ananom Şirketi İl Müdürü Köksal Çamaltı, Giresun'da 2007 yılı içerisinde yapılan denetimlerde kaçak elektrik kullandıkları belirlenen 80 kişi hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Çamaltı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kaçak elektrik kullanımı bakımından Giresun'un Türkiye genelinde en düşük seviyelerde olduğunu belirtti. 2007 yılında kaçak elektrik kullanımıyla mücadele çalışmaları çerçevesinde 11 bin abonenin taramadan geçirildiğini ifade eden Çamaltı, kaçak elektrik kullanımı yaptığı belirlenen 80 kişi hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulduğunu ve 700 bin YTL'lik cezai işlem uygulandığını kaydetti.

2006 yılında kaçak elektrikle mücadele çalışmalarında 9 bin 108 abonenin denetimden geçirildiğini, kaçak elektrik kullandığı belirlenen 35 abone hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Çamaltı, "2007 yılında yapılan denetimlerde, bir önceki seneye denetlenen abone sayısında yüzde 16,5 oranında artış sağlandı. Yapılan kontrollerde de kaçak elektrik kullandığı belirlenerek Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulan abone sayısında ise yüzde 56,3'lük bir artış yaşandı" dedi.

Çamaltı, 2006 yılında kaçak elektrik kullandığı belirlenen abonelere 60 bin YTL idari para cezasının uygulandığını hatırlatarak, bu rakamın 2007 yılında 700 bin YTL olarak gerçekleştiğini belirtti.

Kaçak elektrik kullanımının, enerji üretiminde maliyeti arttırarak tüketimde enerji fiyatlarının yükselmesine neden olduğuna ve abonelere, kaliteli, kesintisiz ve ucuz elektriğin dağıtımını zorlaştırırdığına dikkat çeken Çamaltı,"Kaçak elektrik kullanımı, can ve mal güvenliğini tehlikeye atar, dağıtım şebekesine zarar verir, yasal abonelerin sağlıklı enerji kullanmalarına engel olur, ilave bakım ve onarım yatırımı gerektirir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 14:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?