6
Mayıs
2024
Pazertesi
PİRAZİZ - GİRESUN
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Tarihçe

Sağlık Hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla 23-27 Mart 1992 tarihlerinde toplanan 1. Ulusal Sağlık Kongresinde belirlenen hedefler doğrultusunda "Sağlık Eğitimini Yeniden Yapılandırma " Projesi başlatılmıştır. Bu proje kapsamında Ebe,Hemşire ve Sağlık memurluğu eğitiminin Önlisans düzeyine çıkartılması kararlaştırılmıştır. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adı ile sadece Ebelik bölümü Önlisans eğitimine 1992-1993 eğitim-öğretim yılında başlanmıştır.Daha sonra; Yüksekokulumuz; Yüksek Sağlık Şurasının 23.Mayıs.1995 tarihli kararı doğrultusunda Ebelik,Hemşirelik ve Sağlık Memurluğu eğitiminin lisans düzeyindeki Yüksekokullarda yapılması amacıyla,Sağlık Bakanlığının talebi,Y.Ö.Kurulu başkanlığının teklifi ve Bakanlar Kurulunun 02.11.1996 tarih ve 22805 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan kararı ile kurulan 79 Sağlık Yüksekokulundan biridir.

Yüksekokulumuz, Tıp Fakültesinin kuruluşuna yer açmak amacıyla Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 06.06.2008 tarih ve 44 Sayılı Kararıyla, Pirazizli hayırsever işadamlarından Ahmet Hamdi ÖZDEMİR tarafından yaptırılarak Üniversitemize kazandırılan yeni binaya taşınarak, 25.09.2008 tarihinde açılışı yapılmıştır.

15.10.2008 tarih ve 27025 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla da Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürülmüştür.
Fakültemizde Ebelik ve Hemşirelik Proğramı okutulmaktadır. Lisans eğitimi verilen bölümlerimizde ortalama 310 civarında öğrenci bulunmaktadır.
Okulumuzdan mezun olan Ebe ve Hemşireler Ülkenin Sağlık sorunlarını çözecek nitelikte yetişip sağlık kurumlarında görev almaktadır.

Fakültemiz kadrosunda, 1 profesör, 4 yardımcı doçent, 5 Öğretim görevlisi, 2 Okutman 1 uzman, 1 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim sürdürülmektedir.

Dersler,Okuldaki kadrolu Öğretim elemanları ve diğer Fakülte ve Yüksekokullardan görevlendirilen Öğretim elemanlarının desteği ile yürütülmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Yeni Mahalle Erenler Sok. No:25
Adres2 :Piraziz / Giresun
Posta Kodu :
Telefon :0 454 361 37 88 (Santral)
Faks :0 454 361 35 44
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.