19
Mayıs
2024
Pazar
PİRAZİZ - GİRESUN

Piraziz köftesi Akçaabat Köftesi'ne rakip

Giresun’un Piraziz İlçesi’nde yörede yetiştirilen hayvanların etlerinden elde edilen kıymanın içerisine kaşar peyniri ve özel baharatların konulmasıyla yapılan köfte lezzetiyle beğeni topluyor.
Piraziz Belediye Başkanı Hasan Şenel, yörede yüzyıllardır bilinen Piraziz köftesinin tanıtımına ağırlık vereceklerini ve yörede tanınan köfteyi önce tüm Türkiye’ye sonra dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

Piraziz köftesinin yıllardır ilgisizlik nedeniyle yöre dışına çıkarılamadığını ve tanıtılamadığını ifade eden Şenel, "Köftemizin kıymasında kullanılan etler, yöredeki yaylalarda yetişen hayvanlardan elde edilmekte. Etler, mutlaka 2 gün süreyle dinlendirildikten sonra kıyma haline getirilir. Köftemizin içerisine özelliğini veren kaşar peyniri, baharatlar konur. Kaşar peyniri, köftemizin daha lezzetli olmasını sağlıyor" dedi.

Şenel, belediye olarak köftenin tanıtılmasını amaçladıklarını kaydederek, "Bunun için önümüzdeki yıldan itibaren köftemizle ilgili festival yapmayı planlıyoruz. Ayrıca yıl içerisinde yine çeşitli organizasyonlar yapmayı düşünüyoruz. Piraziz köftesinin yörenin tanıtımı için çok büyük kaynak olacağına inanıyoruz. Ayrıca Trabzon’un Akçaabat köftesine de rakip olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 11:48:47
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 15:33:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?