19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM
Belediye Sayfaları

İl oluncaya kadar mücadeleye devam

Şebinkarahisar'dan bir araştırmacı gazeteci Yetişiyor..Ankara'da okuyor ve kalbi memleketi için çarpanlardan ve bayrağı taşıyanlardan bir gencimiz. Parola.."İL OLUNCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM" Haydi gençler ve gencim diyenler..Elele gönül gönüle!...

Mehmet Özdemir Şebinkarahisar'dan yazıyor..

Yazıları hemşerilerimiz tarafından çok beğenilen Özdemir KENTHABER için bundan sonra devamlı yazılarını göndereceğini açıkladı. Bu sayfa'dan takib etmeye devam edebilirsiniz..

Tarihlere destan olmuş bir şehir bir il olan Şebinkarahisar bugün nerede ve ne yapıyor ? O Fatih Sultan Mehmet Han’ın otağ kurduğu sancak beyliği olan Şebinkarahisar ne yazık ki şu an kendi kaderiyle baş başa bırakılmış.

   Biz yurttaşlık görevimizi yaparak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına uyarak tarihe damgasını vurmuş ve bu ülke için gerektiği zaman kanını hiç düşünmeden akıtacak illerden biriyiz. Burası buram buram tarih kokuyor. Bu fedakar Şebinkarahisar insanın hiçbir yerde maalesef yüzü gülmedi. Biraz da bizim yüzümüz gülsün. Yıllardır meclis kapılarını, siyasetçi, gazeteci,hukukçu gibi birçok bürokratın arkasından koştuk ama hepsi bizi kandırdı. Bizim o saf ve güzel duygularımızla oyun oynadılar. Sayın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve bundan önceki hükümetleri Şebinkarahisar insanı size ne yaptı? Belki diyeceksiniz ki Şebinkarahisarlıya ve Şebinkarahisar’a ne oldu neyi eksik? Bu yazıyı okuyun ben size nelerimiz eksik söyleyeyim.

 Koskoca 71 yıl geçti

   Belki de siz unuttunuz ama biz asla unutmadık ve unutmayacağız. Koskoca 71 yıl geçti. 71 yıl önce Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerine geçişi sağlayan Koskoca bir il vardı. Şimdi o şehir bir ilçe konumunda. Elinden alınan bir haksızlık var. Haksızlıklara izin vermeyeceğini ve ülkeye adaleti getireceğine söz veren hükümetten  o zaman hakkımızı istiyoruz.

 110 kilometreyi 5 saatte gidiyoruz!

 İlimiz olan Giresun’a kışın 5 saatte ancak gidebiliyoruz. Tabi şansımız var, 2 bin 200 metre yüksekliğe sahip olan Eğribel dağını aşabilirsek.Ya aşamazsanız, işte o zaman ölme tehlikeniz bile var. Türkiye’nin hangi ilçesi iline 5 saatte gidiyor. Yada ilçe vatandaşı iline ulaşmak işini halletmek için yolda kalıyor?

 Devlet Hastanesinde doktor yok!

 35 bin nüfusa sahip olan Şebinkarahisar ilinin devlet hastanesinde doktor eksiğimiz var. Yıllardır gelen hastalar çevre ilçeler ve illere gönderiliyor. Bazısı yaşamını kaybediyor bazıları da doğacak bebesini kaybediyor. Doktorlarda para kazanmanın yolu bulmuş. İki saat hastanede duruyorlar ondan sonra açtıkları özel muayenehanelerine gidiyorlar. Bu şekilde bir doktor günde kaç hastaya bakabilir. Tayini Şebinkarahisar’a çıkan bazı doktorlarımızda bu memlekete gelmek istemiyorlar bilmiyorum neden.

 Eğitimde neredeyiz?

 Hey gidi Şebinkarahisar’ımın güzel insanları hey… Bu ülkeye az mı profesör, doktor, öğretmen, mimar, mühendis, siyasetçi vs. gibi bürokrat ve işadamı yetiştirdiniz ve yetiştirmeye devam ediyorsunuz. “Şebinkarahisar’ın insanı zekidir”. Eğitimde istenilen seviyeye ulaştığımız söylenemez. Yıllarca İngilizce derslerimize Kimya öğretmeni, beden eğitimi derslerimize matematik öğretmeni girdi. Neymiş öğretmen yokmuş. Şebinkarahisar’ın okullarına mı öğretmen yok. Onlar nasıl olsa zekiler öğretmen olmada da okurlar bir yerlere gelirler. Evet bizim insanımız gerçekten zeki az öğretmenle de başardık ve ülke de söz sahibi olabildik. Artık bitsin bu öğretmen sıkıntısı herkes dersine girsin. Şebinkarahisar’a gelmek istemeyen sevgili öğretmenlerim korkmayın… Şebinkarahisar insanı inanın sizi bağrına basar.  

 Yukarıda dediniz ki Şebinkarahisar’ın neyi eksik ben size sadece eksiklerimizden bahsetmeye çalıştım. Bundan önceki “Neydik ne olduk il iken ilçe olduk şimdide kasaba olacağız diye korkuyorum” adlı yazımda kaybettiklerimizi yazmıştım. Biz Şebinkarahisarlı olarak hep kaybediyoruz. Ne zaman bize kazandırdınız ki? Ne zaman kazandırdınız biliyor musunuz  ben size söyleyeyim “ SEÇİM MEYDANLARINDA” sadece sözle kazandırdınız. Seçimin ertesi günü bunları unuttunuz ama BİZ UNUTMADIK…

 Gazeteci-Yazar

Mehmet Özdemir

mehmet255@mynet.com

mehmet.ozdemir@gazi.edu.tr

gazetecimehmet@yahoo.com


 

 

www.guvengurbuz.bz.tc
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 22:46:56
Güncelleme :30 Eylül 2004 Perşembe 17:31:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?