5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Fatma Nine'den haber alınamıyor

Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi'ne bağlı Günyüzü Köyü'nde Cumartesi günü, bırakıldığı komşusundan "Çocuğu bakmaya gidiyorum" diyerek evden çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 79 yaşındaki Fatma Çakar tüm aralamalara rağmen bulunamadı.
 
600 nüfuslu Günyüzü Köyü'nde kadın erkek yaklaşık 300 kişinin Cumartesi ve Pazar günleri yaptıkları aramalar sonucunda kayıplara karışan 79 yaşındaki Fatma Çakar'ın bulunması için Kürtün Kaymakamlığı'na bilgi verildi. Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, durumu Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz'a aksettirdikten sonra Gümüşhane Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 6 kişi, Samsun Sivil Savunma Müdürlüğü'nden 8 olmak üzere toplam 14 kişilik arama kurtarma ekibi ve Samsun ilinden getirilen 2 adet eğitilmiş köpekle birlikte yağışlı ve yoğun sise rağmen 2 gün arama çalışması yaptı. Yapılan aramalar sonucunda yaşlı kadına ulaşılamadı. 

Kürtün Kaymakamı Osman Bilgin, aramalara son verdiklerini belirterek, "Gerek köylülerimiz gerekse Gümüşhane ve Samsun ilinden gelen 14 kişilik arama ve kurtarma ekibi eğitilmiş 2 köpekle birlikte aranması gereken tüm yerler aranmıştır. Maalesef, Fatma Çakar'ı bulamadık. Yapılan aramalardan sonuç alamadık. Bu sebeple sivil savunma ekiplerimizin yaptıkları arama çalışmalarına son verdik. Ancak, Kaymakamlığımıza bağlı birimler tarafından arama çalışmalarımız köylü vatandaşlarımızla birlikte sürdürülecektir" dedi. 

Öte yandan 4 gün önce kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan Fatma Çakar'ın birlikte kaldığı yakınlarının Cumartesi günü yaylaya gittikleri, rahatsızlığı bulunan Fatma Çakar'ı ise komşularına bıraktıkları, ancak saat 10.00 sıralarında "Çocuk evde yalnız uyuyor, ben onu bakmaya gidiyorum" diyerek evden çıktığı ve bir daha kendisinden haber alınamadığı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 18:54:48
Güncelleme :10 Mayıs 2006 Çarşamba 18:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?