2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Tom: Burada terörist kalmadı

Gümüşhane Emniyet Müdürü Ali Tom, 25 Temmuz'da polis otosunun, 29 Temmuz'da da Torul Askerlik Şubesi'nin teröristlerce uzun namlulu silahlarla taranması sonucu 1 askerin şehit edilmesi, 1'i polis 2 kişinin yaralanması olayını hatırlatarak, şu anda il genelinde teröristin kalmadığını bildirdi.

İl Emniyet Müdürü Tom, resmi kanaldan yapılan açıklamalar dışında vatandaşların söylentilere kulak asmamasını istedi. Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 1'i ölü, 2'si sağ olarak ele geçirilen teröristlerin Torul ve Gümüşhane'de yapılan tatbikatlarında Torul Askerlik Şubesi'ni uzun namlulu silahlarla taradıklarının ve 1 eri şehit ettiklerinin, 25 Temmuz akşamı ise Gümüşhane merkezde polis otosunun taranması, 1'i polis 2 kişinin yaralandığı eylemde gözcülük yaptıklarını belirlediklerini ifade etti.

Gümüşhane'de polis otosunu tarayan 3 kişilik grubun, kırsalda yapılan operasyonlar sonucunda il sınırlarını terk ettiklerinin tespit edildiğini hatırlatan Emniyet Müdürü Tom, "Böylece il genelinde eylem yapacak terörist kalmamıştır. Maçka İlçesi'nde sağ yakalanan 2 teröristin, yapılan tatbikatlarda Askerlik Şubesi'ni uzun namlulu silahlarla taradıkları belirlendi. Sorgulamada teröristlere gerek Gümüşhane kırsalında, gerek ilçe merkezlerinde kendilerine yardım ve yataklık yapan olmadığı belirlenmiştir. Polis otosuna yapılan saldırı sonrası kaçan 3 terörist kendilerine destek bulamadıklarından ilimiz sınırlarını terk etmişlerdir" dedi.

Gümüşhanelilerin yasalara, devlete ve millete son derece saygılı olduğuna dikkat çeken Ali Tom, "Bu da bizler için bir onur ve gurur kaynağıdır. İlin Emniyet Müdürü olarak benim Gümüşhaneli hemşehrilerimden tek bir ricam var: Resmi ağızlardan yapılan açıklamalar dışında çıkan söylentilere kulak asmasınlar. Terörizmin bugüne kadar uğrayamadığı ilimizde son yaşanan iki olay hepimizi üzmüştür. Ancak ilimiz eski günlerde olduğu gibi bir huzur kenti olmuştur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:35:04
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür parıltan IP: 212.156.188.xxx Tarih : 22.09.2005 14:53:47
inşallah bundan sonra böyle acı olaylarla karşılaşmayız.gümüşhane huzur kenti olmaya devam eder