5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Torul'da kuş gribi

Torul'da 20 gün önce 5 adet kümes hayvanından alınan numunelerin pozif çıkması üzerine ilçede dün kanatlı hayvanlar toplanarak itlaf edildi.

Tuğrulbey Mahallesi'nde bir vatandaşın horozunun ölmesi ve ardından kümeste bulunan 4 adet tavuğu keserek çöpe atılması üzerine harekete geçen yetkililer, çöpe atılan beş adet kümes hayvanından numune alarak tahlil için Erzurum ve İzmir Bornova'ya gönderdiler. Erzurum'dan gelen tahlillerin negatif çıkmasıyla rahat bir nefes alınırken, merakla beklenen İzmir Bornova'daki pozitif tahlil sonuçları dün Gümüşhane'ye ulaştı.

Sonucun ulaşmasının ardından ilçe merkezine bağlı Tuğrulbey, Çamlıca, Köprübaşı, Tufaniye, Bahçecik, Soğuksu, Kaledibi Yarlar ve Merkez mahallelerine Torul İlçe Tarım Müdürlüğünde oluşturulan 9 ayrı ekip tarafından kümeslerde bulunan 800 adet kümes hayvanını akşam geç saatlere kadar toplayarak karbonmonoksit gazı ile itlaf ettiler.

Yetkililerce ilçe genelinde geniş önlemlerin alındığı belirtilirken çalışmaların bugünde sürdürüleceği öğrenildi. Ekipler yeniden mahalleleri tek tek gezerek kümes hayvanı kalıp kalmadığının tespitini yaparak dezenfekte çalışmasına başlanılacağı bildirildi.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, İHA'ya telefonla yaptığı açıklamada, "Sadece şunu söylemek yeterli olacaktır; vatandaşlarımızın herhangi bir paniğe kapılmalarına gerek yok. Gerekli tüm önlemler en sağlıklı şekilde alınmıştır. Kuş gribine yakalanarak tedavi altına alınmış herhangi bir vatandaşımız bulunmamaktadır. Yapılan çalışma, toplanarak karbonmonoksit gazı ile itlaf edilen kümes hayvanları sadece bir tedbir olarak yapılmıştır. Ek bir tedbir olarak da ilçeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklanmıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 13:39:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?