5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yaz okulu kapasitesi aratacak

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, yaz okulu kapasitesini geçen yıla oranla daha da artırarak hizmete açacaklarını söyledi.

Vali Veysel Dalmaz, Torul Kaymakamı Cengiz Oktay Kaldırım, Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Gökhan Kömürcüoğlu ve Fen Lisesi Müdürü Nusret Bulut ile birlikte bu yıl öğrenci kapasitesi artırılacak yaz okulu için Torul İlçesi'ne bağlı Cebeli Köyü'nde incelemelerde bulundu. Vali Dalmaz, yaz okuluna katılacak öğrencileri kapalı bir ortamdan ayırarak kırsal bir alanda öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla Cebeli Köyü'nde öğrenci yetersizliği sebebiyle kapalı bulunan ilköğretim okulunda incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Vali Dalmaz, "Boş olan bu okulumuz Damlataşı Karaca Mağarası'nın bulunduğu Cebeli Köyü'nde. Karaca Mağarası yanında Krom Vadisi, İmera Manastırı, Limni Gölü gibi ilimizin turizm açısından önemli bölgelerinin ortak noktası. Bu nedenle boş olan bu okulumuzda yapacağımız ufak bir tadilat ve kuracağımız prefabrik dersliklerle birlikte yaz okulu uygulamasına katılacak öğrenci sayısını artırmış olacağız" dedi.

Vali Dalmaz, geçen yıl Amerika'nın Arkansas Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak 24 yıldır görev yapan Gümüşhaneli Prof. Dr. Coşkun Bayrak'ın girişimleriyle Türkiye'de ilk kez Amerikalı 2 öğretim görevlisinin yaz okulu uygulamasında bir ay süreyle Fen Lisesi'nde bilgisayar ve İngilizce dersi verdiğini hatırlattı. Dalmaz, "Geçen yıl kıt imkanlarımıza rağmen yaz okuluna katılan öğrencilerimizden 4 öğrencimiz başarı göstererek Amerika'da öğrenim görmeye hak kazandı.Biz, bu yıl hem öğrenci sayısını hem de yaz okulu süresini daha da uzatmayı planladık" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mart 2006 Pazartesi 14:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?