8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

40 milyar dolar mağaradan geldi

Mağarayı 1 yılda gezen turistlerden 40 milyar gelir elde edildi
Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Cebeli Köyü'nde bulunan Damlataş Karaca Mağarası'nın sezon sona erdiği için ziyarete kapatıldığı bildirildi. 
Gümüşhane İl Özel İdare Müdürü M. Salih Baldız, her yıl olduğu gibi bu yıl da Damlataş Karaca Mağarası'nın 15 Nisan-15 Kasım tarihleri arasında ziyarete açık olduğunu söyledi. Baldız, "15 Kasım tarihinden itibaren mağaramızı ziyarete kapatarak yürüme parkurları ile elektrik sistemini bakıma alıyoruz. 15 Nisan 2004 tarihinde yeniden ziyarete açacağız. Mağaranın ziyarete açık olduğu süre içerisinde sarkıt ve dikitlerde meydana gelen renk değişikliği kapalı kaldığı süre içerisinde eski rengine dönüşebiliyor. Bu nedenle hem mağaradaki renk değişikliğini önlemek hem de yürüme parkurları ile elektrik sisteminde meydana gelen aksamaları gidermiş oluyoruz" dedi. 

M. Salih Baldız, geçen yıla göre ziyaretçi sayısında yaklaşık 16 bin artış olduğunu ifade ederek, "Geçen yıl 40 milyar lira gibi bir gelir elde ettik. Bu yıl ise bu miktar yaklaşık 56 milyar liraya ulaştı. Damlataş Karaca Mağarası'nı 14 bin 892 öğrenci 28 bin 849 da yerli ve yabancı turist ziyaret etmiştir" diye konuştu. 

Baldız, kafileler halinde ziyaret talebi geldiği taktirde, sezonun kapalı olmasına bakılmaksızın mağaranın günübirlik olarak da ziyarete açabileceklerini de sözlerine ekledi. 

T. Uğur Meydan
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2003 Salı 00:00:12
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 17:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?