27
Mayıs
2024
Pazertesi
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Bir okula daha beyaz bayrak

Milli Eğitim ile Sağlık Bakanlığı arasında 2006 yılında başlatılan "Beyaz Bayrak" projesi kapsamında Gümüşhane’nin Şiran İlçesi Mithat paşa İlköğretim okulu,Kelkit Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ve Köse İlçesi Selçuklu İlköğretim Okuluna Beyaz Bayrak verildi.
Okullarda düzenlenen törenlere, Vali Enver Salihoğlu, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, İl Sağlık Müdürü Mehmet Topsakal, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Vali Salihoğlu, törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ''Beyaz Bayrak Projesi'' kapsamında denetimden geçerek beyaz bayrak almaya hak kazanan okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerini takdir ettiğini, çevre bilincinin oluşmasında okul yöneticilerine, öğretmenlerine, öğrencilere ve velilere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Projenin amacının, yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilerek sağlığın korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi olduğunu ifade eden Vali Salihoğlu, şöyle devam etti: ''İlimizde Beyaz Bayrak almak için müracaat eden okullarımızı görevli komisyon temizlik ve hijyen açısından belli kriterler esas alarak denetlendi. Bu kapsamda Nisan ayında Kelkit Yatılı İlköğretim Bölge Okulu,Şiran Mithat paşa İlköğretim Okulu ve Köse Selçuklu İlköğretim Okulu beyaz bayraklı okulu olmayı hak etti.”
Bir okula verilen beyaz bayrak ödülünün süresinin iki yıl olduğunu belirten Vali Salihoğlu, temiz okul sağlıklı toplum projesi kapsamında okulun kazandığı standartların korunmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 17:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?