2
Mayıs
2024
Perşembe
KELKİT - GÜMÜŞHANE

GÜ'den fakülte isteği

Gümüşhane’nin en büyük ilçesi konumundaki Kelkit, Gümüşhane Üniversitesinden ilçeye fakülte istiyor.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın’ın kendisini ziyaretinde bu talebi yineleyen Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçedeki 2 meslek yüksekokulu için ellerinden geleni yaptıklarını ve artık Kelkit’te fakülte görmek istediklerini söyledi.

Duran, Rektör Günaydın’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti “Rektörümüzü ilçemizde ağırlamak ve görmek onur verdi” sözleri ile dile getirirken, Belediye olarak Üniversitenin büyümesi noktasında üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını beyan etti.

Ziyarette konuşan Rektör Günaydın ise üniversite olarak Kelkit’in Doğu Karadeniz Bölgesi için organik tarım açısından ortaya konulan potansiyelinin farkında olduklarını, bu çerçevede ilgili alanda çalışan akademik personel ile sahip olunan bu değerleri korumanın ve ilerletmenin çabası içinde olduklarını söyledi.

Bu nedenle organik tarım temel eğitim ve araştırmalarının faaliyetleri arasında yer aldığını ifade eden Günaydın, “Bölgemiz organik tarımın gelişmesi için ideal bir ortama sahiptir. Meslek yüksekokullarımız bünyesinde organik tarım programlarına ayrı bir önem vermekteyiz. İlimiz ve bölgemiz potansiyelini göze alarak organik tarım ve turizm yapılanmasına gittik. Sağlık alanında da ilimiz ve bölgemize önemli katkılar sağlamaktayız. Üniversite olarak ilimiz, bölgemiz, ülkemiz ve insanlarımız adına her türlü hizmet ve işbirliğine açığız. Kamu-üniversite-özel sektör işbirliğinin yenilikler açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Muammer Duran tarafından Rektör Prof.Dr. İhsan Günaydın’a Belediye ve ilçe tarih, kültür, ekonomi, tarıms ve köylerinin tanıtımını içeren fotoğraf ve kitabı hediye edildi.

Ziyarette İlçe Kaymakamı Niyazi Erten, Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr. Vecihi Aksakal, Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Müdürü Yrd. Doç. Mustafa Yıldırım, Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. İbrahim Turan ve Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri hazır bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 15:20:01
Güncelleme :2 Ekim 2012 Salı 16:29:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?