19
Mayıs
2024
Pazar
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Emeklinin örnek bahçesi

EMEKLİ OLDU KÖYÜNDE ÖRNEK BAHÇE KURDU

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Gödül köyüne emekli olduktan sonra geri dönen Davut Çakır, kurduğu örnek bahçe ile ilçede yetişmez denilen sebze ve meyveleri yetiştirdi.

Yıllar önce köyünden göç ederek Trabzon'a giden ve emekli olduktan sonra köyünün terk edilmiş durumuna çare olmak isteyen Çakır, Tarım İlçe Müdürlüğü'nün katkılarıyla kurduğu karışık meyve ve sebze bahçesiyle köylülere örnek oldu. Köyde yaşayanların, kent pazarından sebze meyve alıp bağ bahçe yapmamalarının kendisini çok etkilediğini kaydeden Çakır, bu duruma dur demek ve köyüne örnek olmak için 5 dönüm alanda bu bahçeyi kurduğunu söyledi.

Çakır, bahçesinde elma, armut, kiraz, ceviz, vişne, kayısı, üzüm, fındık, böğürtlen, çilek, fasulye, domates, kavun, biber, patlıcan, lahana gibi sebze ve meyveyi yetiştirdiğini belirterek, "Bu bahçenin kurulmasında İlçe Tarım Müdürlüğü her zaman bana destek verdi. Şimdi ise bana damla sulama yapmam ve bahçe traktörü almam konusunda yönlendirmeleri oldu. Kısa zamanda modern tekniklere uygun olarak damla sulama yapacağım ve bahçe traktörünü alıp faaliyete geçireceğim" dedi. Gençleri kahve köşelerinde durup boş boş oturup okey oynayacaklarına tarla bahçelerine sahip çıkmaya davet eden Çakır, şunları söyledi: "Belki ilçemizin iklim şartları bazı meyve ve sebzeleri yetiştirmeye müsait değil. Ama yetişebilen birçok meyve ve sebze var. Onları bile yetiştirmiş olsalar çok para kazanma şansları var. Herkes köyüne, bağına bahçesine sahip çıksın. Topraklarımız bilene çok verimli. Boş oturanı Allah da kul da sevmez. Herkes çalışsın, üretsin ve kazansın. Çalışana devlette çok destek veriyor."

EMEKLİ OLDU KÖYÜNDE ÖRNEK BAHÇE KURDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2011 Cumartesi 13:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?