24
Mayıs
2024
Cuma
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Kelkit ekmeği’ne rağbet arttı

KELKİT EKMEĞİ’NE BÜYÜK RAĞBET

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yapılan köy ekmeği ile kuru ekmek büyük ilgi görüyor.

Daha önce yaptığı Kelkit Kete’si vatandaşlar tarafından beğenilen ve sık sık gündeme gelen Özcan İncir, kış mevsiminde ise köy ekmeğinin fırında kurutulması ile yapılan kuru ekmeğin de her kesimden ilgi gördüğünü söyledi.

Kelkit ilçe merkezinde bulunan 2 fırında hizmet veren İncir, Gümüşhane ve çevre illerden çok sayıda vatandaşın telefonla yada bizzat gelerek kuru ekmeği aldığını belirterek, ekmeğin sırrının tamamen doğal olması olduğunu söyledi.

Mayası, unu ve yapılışının da özel olduğunu belirten İncir, ekmeğin kendine has kokusu ve su altında hemen ıslanması nedeniyle özellikle kış aylarında daha fazla ilgi gördüğünü söyledi. Günde yaklaşık 200 kilogram kuru ekmek satışı gerçekleştirdiklerini ifade eden İncir, 12 yıldır bu işi yaptıklarını fakat son yıllarda özellikle Kelkit Ketesi ile kuru ekmeğin vatandaşlar tarafından büyük rağbet gördüğünü söyledi. Kuru ekmekle ilgili başından geçen ilginç bir hikayeyi de anlatan İncir şunları söyledi:

“Çevre illerimizden bir arkadaşım benden kuru ekmek istemişti. Ekmeği yolladıktan bir zaman sonra arkadaşıma misafirliğe gittiğimde, yemek esnasında sofraya kuru ekmeği getirdiklerini gördüm. Daha önceleri de başıma bu tip olaylar geldiği için tebessüm ederek sabırla ekmeği nasıl yiyeceklerini bekledim. Arkadaşlarım kuru ekmeği, kuru yemeye başlayınca ben ekmeğin suda ıslatılarak yenmesinin daha güzel olacağını söyleyince biz bugüne kadar böyle yiyorduk diye cevap verdiler.”

KELKİT EKMEĞİ’NE BÜYÜK RAĞBET
İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2010 Cuma 13:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?