19
Mayıs
2024
Pazar
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Kelkit Kültür Şenliği coşkuyla kutlandı

Kelkit'te bu yıl birincisi düzenlenen Kelkit Kültür Şenliği, ilçe halkının coşkulu katılımıyla başladı. Aksöğüt mesire alanında düzenlenen şenlikler, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve yürüyüşle başladı.

13-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek şenliklerde İstanbul'dan gelen animasyon ekibinin gösterileri, özellikle çocuklar tarafından keyifle izlendi.

Kelkit halkının yoğun ilgi gösterdiği şenliklerde, Erzincan'dan gelen ciritçiler iki takım halinde bir gösteri karşılaşması yaptı. Çim sahada yapılan ve cirit sahasının etrafını seyircilerin doldurduğu karşılaşma, nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Karşılaşma sırasında ciritçilerin attığı ciritler, zaman zaman rakipleri yerine seyircilerin olduğu bölümlere isabet etti. Gösteriler sırasında bazı vatandaşlar müsabakayı daha iyi izleyebilmek için şenlik alanına gelen itfaiye aracını tribün olarak kullandı.

Şenliklerle ilgili bilgi veren Kaymakam Avni Oral, Kelkit'in yörenin en önemli coğrafi ve ekonomik ilçelerinden biri olduğunu ifade ederek, "Ancak Kelkit, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bir çok yerde olduğu gibi, sosyal anlamda çok fazla etkinliğin olmadığı yörelerden bir tanesi. Biz de bu anlamda insanlarımızla biraraya gelerek böyle bir şenlikte buluşmayı ve bu etkinlikle birlikte Kelkit'i diğer insanlarımıza tanıtmayı amaçladık" dedi.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ise "Gümüşhane Kuşburnu, Pestil ve Şu Ürünleri Festivali'nin bir parçası olarak düzenlenen şenliklerin kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmak ve insanlar arasındaki dostluk duygusunu pekiştirmek için böyle bir şenlik düzenledik" diye konuştu.

Şenliklerde cirit gösterilerinin ardından mahalli sanatçılar sahne aldı. Hareketli parçaların seslendirdiği konserde çocuklar ve gençler gönüllerince oynadılar.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2004 Çarşamba 10:20:27
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 19:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?