19
Mayıs
2024
Pazar
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Kelkit Öbektaşı 'Leylekler Beldesi'

Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi'ne bağlı Öbektaşı Beldesi'nde, asırlara dayanan bir dostluğun yaşandığı ortaya çıktı. Leyleklerin adeta mesken tuttuğu Öbektaşı Beldesi'nde, belde sakinleri, leylekleri incitmemek için ellerinden gelen her türlü özeni gösteriyor.
Öbektaşı Belediyesi önündeki bir ağaçta yuvası bulunan leyleklerin resmini çekmek isteyen İHA muhabirine, yuva içerisindeki leylekleri görüntüleme izni vermeyen belde sakinleri, bunun gerekçesini ise şöyle anlattı:
"Leylekleri yuvasında görmek, pek hoş karşılanmaz. Hem ana leyleği ürkütmüş, hem de atalarımızın bizlere anlattığı bu geleneği bozmuş olursunuz."
Belde sakinlerinden 65 yaşındaki Osman Doğan ise, "Benim çocukluğumdan beri, bu leylek yuvası buradaydı. Ancak leyleklerin yuva yaptığı kavak ağacını, kuruması nedeniyle yaşlılarımız kesmek zorunda kaldı. Leylek yuvası, yaşlı kavak ağacının yanında bulunan kavak ağacına alındı" dedi.
Belde sakinlerinin anlattığına göre, kasım ayında göç edip, mart ayında gelen leylekler, Öbektaşı Beldesi'nin en iyi dostları olmuş.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 18:03:52
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 21:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?