22
Mayıs
2024
Çarşamba
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Kelkit'te asker uğurlama şöleni

Kelkit'te, Belediye Başkanlığı tarafından ilk kez düzenlenen asker uğurlama şöleninde, muhtarların kurduğu halk oyunları ekibi büyük beğeni topladı.

Milli Egemenlik Meydanı’nı dolduran yüzlerce vatandaşın katıldığı asker uğurlama şöleninde, AKP Milletvekili Temel Bayram, Kelkit Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Muammer Duran, asker adayları ve yakınları da yer aldı. Şölen, saat 19.30’da başlayıp gece geç saatlere kadar devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte başlayan şölende konuşan Belediye Başkanı Muammer Duran, şölenin her yıl geleneksel bir hale getirileceğini ifade ederek, "Bu yıl ilçemiz merkez ve köylerinden 600’ e yakın genç arkadaşımız vatani görevini yapmak üzere aramızdan ayrılacak. Onlara anne, baba ve yakınları ile hep bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşatmak istedik. Onlar bizim canımız, ciğerimizdir" dedi.

AKP Milletvekili Temel Yılmaz da, Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçileri olan Türk gençliğinin her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacağını belirterek, "Bu birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini Anadolu’nun güzel ilçesi Kelkit’imizde yaşamanın mutluluğu içerisindeyiz. Geleceğimizi yönlendirecek olan gençlerimiz asker ocağına uğurlarken üzülmüyor, mutluluk duyuyoruz. Her Türk asker olarak doğar, asker olarak ölür. Bu güzel vatanı biz böyle koruduk, bundan sonra da koruyacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kelkit Muhtarlar Derneği tarafından kurulan "Muhtarlar Halk Oyunları Ekibi" sergiledikleri halk oyunları gösterileriyle dakikalarca alkışlandı. Muhtarlar Halk Oyunları Ekibi’ne Belediye Başkanı Muammer Duran ile gençlerin de katılması meydanı şenlendirdi. Ekip, Kılıçtaşı Köyü Muhtarı Ünsal Kılıç (39), Doğancaköy Muhtarı Süleyman Kılıç (52), Başpınar Köyü Muhtarı Mustafa Erdoğan (39), Dereyüzü Köyü Muhtarı Osman Güney (34), Bulak Köyü Muhtarı Selami Demir (42), Deredolu Beldesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Zülfikar Aklan (34) tarafından oluşturuldu. Zurnada Seyran Yılmaz, davulda da Kemal Gümüş yer aldı.

 Ekibin kıyafetleri ise Kelkit Kaymakamlığı’nın 1.5 milyar lira tutarında yardımıyla sağlandı. Gece geç saatlere kadar süren asker uğurlama şöleni havai fişek gösterileriyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 13:56:27
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 19:21:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?