2
Haziran
2024
Pazar
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Kelkit'te ıslah çalışması

Kelkit'te Güllü Hatun Köprüsü ile Yeni Sanayi Sitesi'nin çıkışına kadar yaklaşık 1.5 kilometrelik bir alanda Kelkit Çayı boyunca belediye tarafından ıslah çalışması yapılıyor. 

Devlet Su İşleri ekiplerinin de yardımıyla devam eden çalışmalarda öncelikle dere boyu temizlenerek, büyük taşlarla kaplanıyor. Çalışmalarla, Yeni Sanayi Sitesi'nin karşısındaki tarım arazilerinin sel taşkınlarından korunması hedefleniyor. Buna paralel olarak Kelkit Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi ana kanalizasyon hattını taşıyacak olan kanalizasyon şebekesi inşaatına başlandı. Toplam bin 400 metre boyunda gerçekleşecek olan İnönü Mahallesi kanalizasyon şebekesi inşaatı sonucunda, böylelikle hem yapılaşmanın yoğun olduğu bu bölgede yeni yapılan binaların kanalizasyonu bu hatta bağlanacak hem de Kelkit Çayı'nın kirlenmesi engellenmiş olacak. 

Ayrıca, DSİ İl Müdürlüğü'nce 1986 yılından beri revize planda olan Kelkit Çayı Taşkın Koruma Projesi, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran'ın girişimleriyle gündeme alındı. Başkan Duran, "Kelkit Çayı'nın ıslah çalışmalarıyla çok önemli bir süreci başlatmış bulunmaktayız. Kelkit Çayı'nın ıslah edilmesi düşüncemize paralel olarak İnönü Mahallesi'nde yapımına başladığımız kanalizasyon şebekesi inşaatı neticesinde bu bölgedeki alt yapı sorunları büyük ölçüde çözülecektir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2006 Pazartesi 17:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?