19
Nisan
2024
Cuma
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Koyunculuk canlanıyor

KELKİT’TE KOYUNCULUK CANLANIYOR

Gümüşhane’nin Kelkit Tarım İlçe Müdürü İbrahim Irmak, sürekli takip edilen ve teknik destek verilen koyunculuk işletmelerinde doğan kuzularla birlikte koyun sayısı artmaya, koyunculuğun tekrar canlanmaya başladığını söyledi.

Türkiye’de son yıllarda oldukça düşen koyun sayısında uygulanan projelerle kuzu sesleri tekrar ağıl ve meralarda yankılanmaya başladı.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü Beldesi ile Gültepe ve Eymür köylerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynaklarından KASDEP kapsamında uygulanan S.S. Söğütlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına Koyunculuk projesiyle 2010 yılında 40 aileye 25 koyun 1 koç olmak üzere toplam bin 40 koyun dağıtımı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl dağıtılan koyunlar bu yıl kuzulamaya başladı.

Irmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Koyunculuk projesi uygulamakta olan belde ve köylerimizde, projenin başarılı olması için her türlü teknik desteği veriyoruz. Boş kalan meralar hazırlanan koyunculuk projeleriyle dolacak ve kırsal alanda vatandaşımızın ekonomisi biraz daha düzelecektir. Veteriner Hekimimiz Köksal Ozan sürekli olarak projeli çiftçilerimizi ve koyunlarını takip etmekte, yanlış uygulamaları gidermek, daha başarılı olmaları için çalışmaktadır. İl Tarım Müdürümüz Sayın Hasan Irkın'ın özel önem vererek hayata geçirdiği projesinin başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Devletimizin temin ettiği kaynakları çarçur etmeden, vatandaşlarımızın umut ve beklentilerini suya düşürmeden, değişik tarımsal konularda başarılı projeler uygulamak için çalışıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 18:28:47
Güncelleme :4 Nisan 2011 Pazartesi 18:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?