26
Mayıs
2024
Pazar
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Pazaryeri silbaştan yapılıyor

KELKİT’TE 150 YILLIK PAZARYERİ SİLBAŞTAN YAPILIYOR

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde belediye tarafından projelendirilerek ihalesi yapılan ilçe pazar yerinde çalışmalar devam ediyor.

Zeminine granit andezit taşı döşenen pazaryerinde yaklaşık 250 esnafın faydalandığını belirten vatandaşlar, “Bölge çok eski yıllarda da parke döşeme ile kaplandı. Ancak aktif yerleşim yeri olması nedeniyle sık sık bozulmaların yaşanıyor. Burası ilçe için önemli bir merkez. Umuyoruz ki Belediyemiz bu çalışmaları başlatırken bunları dikkate alır” dedi.

Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 bin metrekarelik alanın biranda yapılmasının mümkün olmadığını ifade ederek “Belediye olarak Pazaryerimizin Granit Andezit Taşı ile kaplanmasına karar verdik. Projelendirdik ve ihalesini yaptık. Belediyemize maliyeti yaklaşık 400 Bin TL’dir. Kendi imkanlarımızla 3 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu zaman içerisinde Pazaryeri esnafımızın mağdur olmaması için kendilerine yer tahsisinde bulunduk. Bölgeye döşenecek olan Granit Andezit taşı diğer parke taşlarına oranla daha kaliteli, sağlam ve uzun ömürlü oluşuyla tercih sebebimiz olmuştur. Kelkit halkı hak ettiği hizmeti almaya devam edecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 21:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
farlot ceksın IP: 78.177.35.xxx Tarih : 11.05.2010 08:10:29

bırakın pazar yerini kelkitin her yerini sil baştan yapsan da bir işe yaramaz.