27
Mayıs
2024
Pazertesi
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Salona sığmadılar

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ilçe müftülüğünün kutlu doğum haftası münasebetiyle organize ettiği “İslam da aile” konferansı yapıldı.


Belediye kültür salonunda yapılan konferansa bayanlar yoğun ilgi gösterirken ayakta kalanların ve yer olmadığı için salondan geri dönenlerin olması da dikkat çekiciydi.


Girişinde Hz. Peygamber’in (sav) hayatının anlatıldığı fotokopi ve gül dağıtılan konferans, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Okunan Kuran-ı Kerim ve mealinden sonra ilçe müftüsü Kemal Topçu kısa bir açılış konuşması yaptı. Topçu konuşmasında, “Bu yılın kutlu doğum konusu ‘İslam da aile’ konusudur. Bizde hemşerimiz olan din işleri yüksek kurul üyesi Zeki Sayar hocamı davet ettik, yoğun ilginizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.


Açılış konuşmasından ve imamların oluşturduğu ilahi grubunun ilahiler söylemesinden sonra konferansa geçildi. Din işleri yüksek kurulu üyesi Zeki Sayar konferansına “Hz. Peygamber (sav) hayatımızda ne kadar var, insanlarla irtibatımızda ilişkilerimizde Hz. Peygamber (sav) ile olan irtibatımız ne, yarın kıyamet günü birbirimizden kaçacağımız zaman elimizden tutacak Hz.Peygamber (sav) sevmek lafla olmaz, sevginin de bir bedeli vardır” diyerek başladı.
Ayet ve hadisler ışığında eş seçiminden, aile içi problemleri aşmaya kadar örnekler veren Sayar günümüz aile yapısının önceki kuşaklardan çok farklı olduğunu söyledi. Toplumun alkışlaması beklentisinin ve maddi meselelerin, dindar eş seçiminden ve yüce yaratıcının beğenisinden önde tutulduğunu belirten Sayar, “insan ancak huzurlu bir aile de mutlu olabilir” dedi. Katılımcılara “hemşerilerim” diyerek samimi sorular soran Sayar efendimizin eşlerine sevgisini ve bağlılığını anlatırken “ben bu yöreden yetiştim, 8 yıl Rize de il müftülüğü yaptım, maalesef Karadeniz yöremizde eşlere karşı davranışlarımızda efendimizin ölçüsüne uyulmadığını gördüm” dedi. “Her ailede problemler olur” diyen Sayar “inancımızda aile; sevgi ve şefkat üzerine kurulur, önemli olan kırıp dökmeden çözüm yolu bulmaktır, eşlerimiz hizmetçi değil birer emanettir” diyerek sözlerini tamamladı.


Kutlu doğum haftası süresince Kelkit ilçe müftülüğü 4 bin gül, 185 öğrenciye burs, 300 anaokulu öğrencisine oyuncak, 2 bin 520 ilköğretim okuluna kalem ve Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu tarafından bir öğrenciye bilgisayar, bir evlenen yeni çifte buzdolabı hediye edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 09:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?