18
Mayıs
2024
Cumartesi
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Vali köy okullarını ziyaret etti

GÜMÜŞHANE VALİSİ ENVER SALİHOĞLU KÖY OKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kelkit İlçesine bağlı Çamur, Çakırlar ve Dayısı köyü ilköğretim okullarında incelemelerde bulundu.

Beraberinde Kelkit kaymakamı Ayhan Işık, İl Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, İl Özel İdaresi Plan, Proje Müdürü Ali Sait Sarıçiçek ile birlikte Çamur köyü ile Kelkit ilçesini birbirine bağlayacak olan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan yol çalışmasını yerinde inceleyen Vali Enver Salihoğlu yetkililerden bilgi aldı.

Çamur köyünde inşaatı bir ay içinde bitecek olan 8 derslikli ilköğretim okulunda incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu, Çamur köyünün Kelkit ilçesinin kalabalık köylerinden biri olduğunu belirterek, “Ülkemizde kırsal alanlardan şehirlere göç yaşanırken Çamur köyümüzde 2 bine yakın nüfusumuz var. Vatandaşlarımız köylerinden göç etmemişler ve topraklarını işlemeyi sürdürüyorlar. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Okulda 335 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden Vali Salihoğlu, “Eğitim bireyi geliştirdiği oranda ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasını da gerçekleştirdiği için güçlü bir araç olarak kabul edilmektedir.487 bin 340 TL’ye mal olan yeni ilköğretim okulu inşaatını bitirmek üzereyiz. Okulumuz bir ay içinde tamamlanarak eğitim-öğretimin hizmetine sunulacak. Halen kullanılan mevcut okul binamız ise yapılacak tadilatla öğretmen lojmanına dönüştürülecek” diye konuştu.

GÜMÜŞHANE VALİSİ ENVER SALİHOĞLU KÖY OKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
GÜMÜŞHANE VALİSİ ENVER SALİHOĞLU KÖY OKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 17:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?