30
Mayıs
2024
Perşembe
KELKİT - GÜMÜŞHANE

Yaralı kartal emin ellerde

BACAĞI KIRILAN YAVRU KARTAL TEDAVİ ALTINA ALINDI

Gümüşhane Kelkit İlçesine bağlı Aksöğüt Köyü’nde yaşayan Osman Turan adlı vatandaş, balkonuna uçmaya çalışırken, bacağı kırılan yavru kartala sahip çıktı.

Kelkit İlçe Tarım Müdürlüğü’ne getirilen kartal yavrusunun ilk tedavisi İlçe Müdürlüğü veterinerlerince gerçekleştirildi. Daha sonra Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler kartal yavrusunu teslim aldılar.

Yaralı kartalı bulan vatandaş Osman Turan, “Kartal yuvasını evimizin balkonundan görüyordum. Kartalın annesi her gün ağzıyla beslerken ve uçuş talimi yaparken görüyordum. Dün akşam yine annesi ile beraber uçuş talimi yaparken bizim eve doğru uçtu. Balkon demirine konmak isterken çarparak ayağını kırdı. Bende her gün severek izlediğim kartal yavrusunu aldım ve beslenmesi için kasaptan dalak alarak yedirdim. Daha sonra sabahın ilk ışıklarıyla Kelkit İlçe Tarım Müdürlüğü’ne tedavisi ve doğaya geri dönmesi için getirdim. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra, Milli Parklara teslim edildi. İnşallah tez zamanda iyileşir ve doğaya tekrar uyum sağlar” dedi.

BACAĞI KIRILAN YAVRU KARTAL TEDAVİ ALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 15:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?