23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Suriyeli terörist askerlik şubesine saldırıyı anlattı

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 3 polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmanın ardından kaçan ve daha sonra yakalanan "Çektar" kod adlı Suriyeli teröriste, getirildiği Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde tatbikat yaptırıldı.

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 3 polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan çatışmanın ardından kaçan "Çektar" kod adlı Suriyeli terörist, 3 gün önce vatandaşlar tarafından jandarmaya teslim edilmişti. Torul Askerlik Şubesi'ni 29 Temmuz'da uzun namlulu silahlarla tarayarak Doğan Kef adlı piyade erin şehit edilmesi olayına karıştığının tespit edilmesi üzerine geniş güvenlik önlemleri altında Torul'a getirilen teröriste tatbikat yaptırıldı. Saat 05.30 sıralarında getirildiği Torul'da 1 saate yakın süren tatbikatta Askerlik Şubesi'ni nasıl taradıklarını anlatan "Çektar" kod adlı Suriyeli terörist, olaydan sonra nasıl kaçtıklarını, kaçıştan sonra ise nerelerde gizlendiklerini itiraf etti.

Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen tatbikattan sonra terörist geniş güvenlik önlemleri altında Torul İlçesi'nden Trabzon'a götürüldü. 29 Temmuz 2005 akşamı saat 23.15 sıralarında Torul Askerlik Şubesi'ni tarayan teröristlerden 1'i ölü, 2'si de sağ olarak ele geçirilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:25:11
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?