2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Bahar yardım bekliyor

Torul'a bağlı Yeşilköy Köyü'nde yaşayan, 6 aylıkken geçirdiği ateşli hastalık sonucu işitme duyusunu kaybetmesiyle birlikte konuşma özelliğini de yitiren 20 yaşındaki Bahar Gömleksiz, tedavi olabilmek için yardım bekliyor.

Bahar Gömleksiz, 6 yıl önce okuduğu Şiran İlçesi Sağır ve Dilsizler Okulu'nun kapatılması sebebiyle öğrenimine ara vermek zorunda kaldı.

Babasının bir devlet kurumunda memur olarak çalıştığını yazılı olarak ifade eden Gömleksiz, "Babamın aldığı maaş 5 kişilik ailemizi geçindirmeye yetmiyor. Sağlık giderlerinden yararlanmak amacıyla bana alınan işitme cihazı, işitmemi sağlamaya yetmedi. Devlet standardın üzerindeki fiyatı ödemiyor. Doktorlar ameliyat olmam halinde işitebileceğimi, bu vesileyle de belirli bir zaman içerisinde konuşabileceğimi söylüyorlar. Ancak, ameliyat ücreti 30-35 milyar lirayı buluyor. Devlet de bu parayı alınacak olan işitme cihazı standardın üzerinde olduğu için ödemiyor. Küçük bir devlet memuru olan babamın da tedavi giderlerimi karşılayacak imkanı yok. Ben gerek Valimizin gerekse hayırsever büyüklerimin bana sağlayacakları destekle birlikte işitmek ve konuşmak istiyorum" dedi.

Yeşilköy'de oturan vatandaşlar ise Bahar Gömleksiz'in köyün en lezzetli yemek pişiren kızları arasında olduğunu belirterek, "Bahar gerek kendi, gerekse evlerinin temizliğinde çok titiz. Çok çeşitli yemek pişirme yeteneği de var. Hazırladığı yemekler de çok lezzetli oluyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 13:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?