22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Kaymakam küçük Osman'a sahip çıktı

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde doğuştan sağ kolu sakat olan ilköğretim okulu öğrencisine devlet sahip çıktı.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Yıldız Köyü'nde Şaş ailesinin en büyük çocuğu olan 13 yaşındaki Osman Şaş ile ilgili olarak, "Ameliyat olursa kolu düzelecek" şeklindeki haberin basında yer alması üzerine Torul Kaymakamlığı, ilköğretim okulu öğrencisi için seferber oldu.

Torul Kaymakamı Abdurrahman Akdemir, basında yer alan haberi okuduktan sonra Osman Şaş'tan haberdar olduklarını belirtti. Akdemir, "Osman'ı, ambulansla Gümüşhane Devlet Hastanesi Ortopedi Servisi'ne gönderdik. Sağlığına kavuşması için hiçbir masraftan kaçınılmayacak. Ameliyatın hangi ilimizde yapılması gerekiyorsa orada olacak" dedi.

Yıldız Köyü İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Osman Şaş'ı muayene ettikten sonra bilgi veren Gümüşhane Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Hakan Çelik, çocuğun hem kalbinde hem de kolunda doğuştan bir rahatsızlık olduğunu söyledi.

Çelik, "Tedavi olarak ilk aşamada kolun büyümesini sağlayacağız. İleri bir tetkikten geçireceğiz. Osman'ın sakatlığının tamamen geçeceğini söylemek mümkün değil; ancak kolunu fonksiyonel bir şekilde kullanacak tedaviyi yapmak mümkün. Kalbe bağlı bir durum. Sendrom dediğimiz hastalıklar bütünü hem kalbinde, hem de kolunda mevcut. Detaylı bir şekilde araştırma yapacağız. Kolunu fonksiyonel bir şekilde kullanmasını sağlayacağız. Yüzde 100 olmasa da 60-70 arasında kolunu kullanabilecek" diye konuştu.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ise, "Osman yavrumuzla kaymakamlığımız gereken hassasiyeti gösteriyor. Yavrumuzun tedavisi için hiçbir masraftan kaçınılmayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 11:31:10
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 15:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?