22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Küçük Osman, ameliyat olmak için yardım bekliyor

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ne bağlı Yıldız köyünden Şaş ailesinin en büyük çocuğu Osman Şaş (12) sağ kolunu, bilekten sakat olması nedeniyle kullanamıyor.

Baba İhsan Şaş, oğlu Osman'ın sağ kolunun gelişmesinde diğer kolu ile arasında fark olmadığını belirterek, "Ancak bilek kısmına yakın olan yerden kol kemiğinin içeriye dönük olması nedeniyle Osman sağ kolunu kullanamıyor" dedi.
Eşi ile arasında herhangi bir akraba evliliği olmadığını söyleyen baba İhsan Şaş "Osman, doğduğunda kalbinde delik vardı. Ankara Numune Hastanesi'nde yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuştu. Ancak, sağ kolundaki bilek kemiğinin içe dönük olması nedeniyle aynı hastanede doktorlara gösterdim. Bana ameliyatla düzeleceğini söylediler. İstenilen para çok olduğu için ödeyemedim" diye konuştu.

Üç çocuk babası İhsan Şaş, herhangi bir sosyal güvencesi olmadığını ve ailesinin geçimini yaz aylarında inşaatlarda amelelik yaparak sağladığını söyledi. İhsan Şaş, oğlu Osman'ın köylerindeki ilköğretim okulu beşinci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, "Osman çok zeki. Okuyup doktor olmak istiyor. Ama öncelikle bize uzanacak yardım eliyle, çocuğumun ameliyatının gerçekleşmesini ve sağlığına kavuşturulmasını diliyorum. Hayırsever vatandaşlarımız ve devlet babanın bize el uzatmasını ve çocuğumun sağlığına kavuşmasını istiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2005 Salı 11:31:41
Güncelleme :9 Ağustos 2005 Salı 12:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?