16
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Muhtarlara eğitim

Karabük'ün Eflani İlçesi'nde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında, numaralama çalışmalarında görev alacak mahalle ve köy muhtarları ile muhtar azalarına, Türkiye İstatistik Kurumu Zonguldak Bölge Müdürlüğü görevlilerince bir günlük eğitim verildi. 

Eğitim programının açılışını yapan Eflani Kaymakamı Cemal Demiryürek, modern bir devletin temel niteliklerinden birinin, kendi sınırları içerisinde yaşayan insanları çok iyi bilmesi ve bu insanların nerede yaşadığını tam olarak tespit edebilmesi olduğunu söyledi. 

Demiryürek, "Yeni çıkarılan Nüfus Kanunu ile birlikte gelişen teknolojinin de imkanlarını kullanarak Türkiye'de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine geçiliyor. Yapılan yeni çalışmalarla diğer tüm numaraların kaldırılarak T.C. Kimlik Numarasının bütün işlemlerde esas olarak ele alınması hedefleniyor. Sistem internete açık bir sistem olacak. Yani vatandaş herhangi bir yerden girip kendisiyle ilgili bilgileri görme şansı elde edecek. Artık seçimlerde mükerrer oy kullanma olayı ortadan kalkacak ve belki bu projenin en önemli sonucu her 10 yılda bir vatandaşlarımız eve kapanmak zorunda kalmayacak. Çok güzel bir sistem. Ülkemize çok güzel faydalar sağlayacağına inanıyorum. Sonuçta ülkemiz daha modern, daha iyi yönetilen, neyinin nerede olduğunu çok iyi bilen bir ülke haline gelecek" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 18:00:02
Güncelleme :16 Ekim 2006 Pazartesi 12:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Rıza KAHVECİ IP: 212.175.112.xxx Tarih : 12.12.2006 16:16:41
Örnekleyerek anlatacak olursak, benim annem 8 ay köyde, 4 ay İstanbulda şu an istanbulda ve nüfus sayımı yapıldı. Tutupta annemin ben Eflani de oturuyorum, benim kaydımı Eflani ye yapın dediğini sanmıyorum.Keza Yengelerim, kuzenim de aynı durumda bu sayım büyük kentlere nüfus artışı sağlarken, küçük yerlerin nüfusunu daha az gösterecek ve büyük haksızlıklara yol açacaktır. Saygılarımla