16
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Lokum imalathaneleri denetlendi

İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimler sıklaştırıldı. Geçtiğimiz Hafta Kurbanlıkları denetleyen İl Tarım Müdürlüğü bu kez lokum ve şeker imalathanelerine bir denetim gerçekleştirdi.

İl Tarım Müdürü Muhsin Temel'in önderiliğinde Kontrol Şube Müdürü Sedat İmamoğlu, Gıda Mühendisi Burcu Bozova, Veteriner Hekim Fatoş Şahin, Kimya Teknikeri Şaban Ünsal’dan oluşan ekip, Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki lokum ve şeker imalathanelerin gezdi. Ekip, imalathanelerin, hijyenik kurallara uyup uymadığı ve sağlıklı gıda üretip üretmediği kontrol edildiği denetimlerde, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Bazen kamuoyunda ‘baskın yapılacak olan yerlere daha önceden haber veriliyor’ gibi spekülasyonlar çıktığını belirten İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, hangi işyerine gidileceği ve hangi işyerlerinde denetim yapılacağından kendisinin bile haberinin olmadığının belirterek, vatandaşların içinin rahat olmasını istedi.

Kurban Bayramında en fazla tüketilen ürünlerin başında tatlı türü olması nedeniyle bu tür denetleme yaptıklarını vurgulayan Temel, "İlimizde bulunan bütün imalathaneleri, özellikle Kurban Bayramı nedeniyle de şekercileri, tatlıcıların tamamını denetimden, kontrolden geçiriyoruz. Sağlıklı gıda üretilip üretilmediğine bakıyoruz. Sorumlu Yöneticilerinin bulup bulunmadığını, hijyenik şartlara ve üretim için bize bildirdikleri normlara göre üretim yapıp yapmadıklarını kontrol ediyoruz. Tabi bunu yanında denetimlerimiz sadece imalathanelere değil, satış yerlerinde, perakende ve toptan satış yerlerinde de denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Tüketicilerin de denetlemelere yardımcı olmasını isteyen Muhsin Temel şöyle devam etti: “Biz vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum. Karşılaştıkları olumsuzlukları muhakkak bize bildirsinler. Bizim için en iyi denetleyici tüketicidir. Bizler de bir tüketiciyiz. Bizde karşılaştığımız problemlerde İl ve İlçe Müdürlüklerini hemen haberdar ediyoruz. Tüm halkımızın da bu tür olumsuzlukları muhakkak İl ve İlçe Müdürlüklerine haber versinler. Özellikle aldıkları ürünlerde üretim tarihinin, son kullanma tarihinin, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üretim izninin bulunup bulunmadığına çok dikkat etsinler. Bunlar çok önemli. Üreticilerimiz de şunu bilsinler ki kendi tüketmedikleri hiçbir ürünü üretmesinler, yani kendileri yiyebiliyorlarsa üretsinler. Bu açıdan 2004 yılında Tarım Bakanlığımıza devredilen denetimle ilgili mevzuatlar çerçevesinde kurallara uymayanlara da gerekli yaptırımları ve cezai işlemleri uyguluyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 17:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?