1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Eğitime yeni yuva

Karabük'ün Yenice İlçesi Yortanpazarı Beldesi'ne bağlı Akmanlar Köyü'ndeki ilköğretim okulu, "Yaşasın Okulumuz" kampanyası çerçevesinde yenilenerek törenle açıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı, Tuvana Okuma İstekli Çocuklar Vakfı (TOÇEV) ve bir televizyon kanalının ortaklaşa düzenlediği "Yaşasın Okulumuz" kampanyası kapsamında, Akmanlar Köyü İlköğretim Okulu onarılarak tamamen yenilenerek törenle açıldı. Akmanlar İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Karabük Vali Yardımcıları Cemal Hüsnü Kansız ve Baha Başçelik, Yenice Kaymakamı Cemal Şahin, Yenice Belediye Başkan Vekili İbrahim Onur, Yortanpazarı Beldesi Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler,Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Dereli, Yenice Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Çaylı, TOÇEV ve TV yetkilileri, öğrenciler ile veliler katıldı. 

Onarım işlerinde görev alan öğrenciler adına söz alan bir öğrenci, okullarının yenilenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, katkıda bulunanlara teşekkür etti. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ise, 3 yılda 144 dersliğin hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığını vurguladı. Beşler, "Yaşasın Okulumuz kampanyası çerçevesinde 24 Temmuz'da başlanan tamirat işlemlerinin ardından boyanan, sıraları ve araç-gereçleri yenilenen okulda, 51 öğrenci, 2 öğretmenle eğitim görecek" dedi. 

Yenice Kaymakamı Cemal Şahin, 284 haneli ve 800 nüfuslu Akmanlar Köyü'ndeki okulun yenilenerek eğitim-öğretime açılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini kaydetti. Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız da, okulun tamiratında emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra öğrencilerle birlikte kurdele keserek okulun açılışı gerçekleştirdi. 

Okulun açılmasından sonra öğrenciler sıraların üstünde içi kırtasiye malzemeleri ile dolu çantalarını sevinçle açtılar. Tören animasyon gösterileri ile son buldu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 12:37:11
Güncelleme :14 Ekim 2006 Cumartesi 15:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?