6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Başbakan Erdoğan, Kastomonu'da

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Erdoğan, festival açılışını yaptığı tarihi Taşköprü üzerinde yürüyerek halkı selamladı. Küçük bir kız çocuğunu kucağına alan Erdoğan, bir süre Taşköprü Belediye Başkanı Hasan Altan’la birlikte incelemelerde bulunduktan sonra festivalin yapılacağı alana geçerek halka hitap etti.


Pamukova’daki tren kazası hakkındaki eleştirilere cevap veren Erdoğan, "Her yıl ortalama 5 bin insanımızı düzgün yapılmayan yollarda kaybediyoruz. Bir Pamukova olayı yaşadık, Türkiye’de yeri yerinden oynattılar. Türkiye’de yeri yerinden oynatanlar, aslında bu kazanın olabilirliğini söylüyorlar. Fakat kıyametin kopma gerekçeleri farklıydı. Neydi o, siyasetti. ’Bu hükümeti nerden vururuz?’ onu düşünüyorlardı. Hala yatıp kalkıp bu olayı gündemde tutuyorlar" dedi.


Türkiye’de karayollarındaki trafik kazalarında her yıl 5 bin kişinin öldüğünü hatırlatan Erdoğan, "Bunlar insan değil mi? Bunları neden konuşmuyorsunuz? Onun için medeniyet ve çağdaşlaşma neyi gerektiriyorsa biz bunları yapacağız ve bu adımları da atmaya devam edeceğiz. İnşallah bu duble yollarla Türkiye’yi bir baştan diğer başa karayolu ağlarıyla örerken, demir ağlarla da öreceğiz. Hedef saptırmayalım. Ülkenin çok önemli meseleleri varken, basit meselelerle ülkeyi lütfen meşgul etmeyelim" diye konuştu.


Konuşmasının ardından en iyi ürünü yetiştirenlere ödüllerini veren Erdoğan, "Evde de biz ailecek sarımsak yeriz. Sarımsak tansiyonu düzenler. Her derde devadır. Taşköprü sarımsağı sadece Türkiye’de değil dünya da birinci sırada gelir" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2004 Pazar 11:42:41
Güncelleme :5 Eylül 2004 Pazar 11:45:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?