18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Kastamonu neden karardı?

Kastamonu'da soğuk havalarda elektriğe fazla yüklenme trafolarda arızaya neden olduğu için kentin bazı bölgelerine elektrik verilemedi.

Kastamonu'da kenti son iki gündür karanlıkta bırakan elektrik kesintisi meydana geldi. Kesintilerle ilgili basın bildirisi yayımlayan TEİAŞ, kesintilerin ana sebeplerinden birinin havaların soğuk ve kar yağışlı geçmesi nedeniyle vatandaşların elektrikli soba ve klimalara yüklenmesi olduğuna dikkat çekti.

TEİAŞ'ın açıklamasında, "Havalar aşırı soğuk geçtiği için vatandaşların akşam saatlerinde ısınma aracı olarak kullandıkları elektrik sobaları ve klimalar ile ev ve sokak aydınlatmalarının aynı anda devreye girmesi, trafoların aşırı yüklenmesine ve kısa süreli elektrik kesintilerine neden olmuştur. Kesinti sonrası personelimiz, vatandaşımızın mağdur olmaması için gerekli çalışmaları zamanında yapmış ve kısa sürede elektriği vermiştir. Aşırı soğuk havalar geçene kadar abonelerin duyarlı olmaları ve gereksiz tüketimlerden kaçınmaları gerekmektedir" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 19:23:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?