6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Cezaevinde kurs atağı

Kastamonu E Tipi kapalı ve açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan mahkumlara açılan kurslar, büyük ilgi görüyor.

Kapalı ve açık cezaevi bünyesinde yaptırılan çok amaçlı iş atölyelerinde açılan 10 ayrı kursa, cezaevinde kalan mahkumların yarısının müracaat etmesi, cezaevi yönetimini memnun etti. Hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ve tekrar ıslahı amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği içersinde açılan ilk yardım, kooperatifçilik, muhasebe, motor tamiri, bağlama, elektrik tesisatçılığı, doğalgaz tesisatçılığı, inşaatçılık, folklorik bebek, satranç ve kalorifer ateşleyiciliği kurslarına cezaevinde kalan yaklaşık 400 mahkumun yarısının müracaat ettiği öğrenildi.

Cezaevinde açılan kurslarla ilgili olarak konuşan Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, açılan kursların amacının hükümlü ve tutukluları iş sahibi yapmak ve topluma kazandırmak olduğunu belirterek şöyle konuştu:

Suç işleyip cezaevine düşmüş hükümlü ve tutukluların ıslahı ve topluma kazandırılması gayesiyle bu kursları açtık. Cezaevinin açık ve kapalı kısmında kalan mahkumlar kurslara büyük ilgi gösteriyor. Cezaevinden çıktıktan sonra hayatlarını sürdürebilmeleri için bir meslek sahibi olmaları lazım. Bizde, burada kaldıkları süre içinde bir meslek edinmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

Ayrıca eğitimini yarım bırakanların eğitimlerini tamamlamalarını sağlamak için gerekli şartları sağlıyoruz. Bu insanlar bizim insanlarımız, bir şekilde buraya düşmüş olabilirler. Bizim bütün gayemiz ve çabamız bu insanları tekrar topluma kazanmak. İnsanları kaybetmek çok kolay ama önemli olan kazanmak. Kurslarımız meslek edinmeye yönelik kurslar. Örneğin motor tamirciliği, Doğalgaz tesisatçılığı, Muhasebecilik gibi kurslarımız iş imkanı olan kurslar. Mahkumlardan bu kurslara büyük ilgi gösterdiler.

Açtığımız kursalar en az yirmişer kişilik müracaatlar var. En fazla rağbet Bağlama, Motor tamirciliği, Muhasebe, Doğalgaz tesisatçılığı ve Satranç kurslarına oldu. Bu kursları başarıyla bitirenlere başarı ve kurs bitirme belgesi veriyoruz. Ayrıca ilerleyen günler içersinde açılacak kurslarımız var. Bunların da çalışmaları devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 12:46:51
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?