6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kanyonda 'evet'

Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesi'nde yaşayan 2 aşık, evlenme yeri olarak ilçenin en yüksek noktası olan Valla Kanyonu'nu seçti.

Her gün onlarca yerli ve yabancı turistin geldiği Pınarbaşı İlçesi'nde bulunan Valla Kanyonu, bu kez turistlere değil yeni evlenen çifti konuk etti. Kastamonu'nun Pınarbaşı İlçesi'nde yaşayan 31 yaşındaki Ayhan Polatkan ve 22 yaşındaki Hatice Ağ, evlenmek için Valla Kanyonu'nu seçti.

Yöresel adetlere uygun olarak davul zurna eşliğinde at üstünde Kanyon'a gelen gençlerin nikahını, Pınarbaşı Belediye Başkanı Halil Sarımeşe kıydı. Hayatının en güzel günlerini burada geçirdiğini söyleyen damat Polatkan, "Yıllardır Pınarbaşı'nda yaşıyoruz, defalarca bu kanyona geldim. Pınarbaşı Kanyonu bizim hayatımızın bir parçasıydı. Hayatımın en mutlu gününü de burada yaşamak istedim. Düşüncemi ilk olarak nişanlıma açtım ve çok hoşuna gitti. Beraberce Belediye Başkanımız Halil Sarımeşe'ye giderek düşüncemizi anlattık. Başkanımız bu düşünceye kendisinin de çok sevindiğini ifade etti. Düğün hazırlıkları sonrası yöremizin adetlerine göre düğün ve nikah törenimiz gerçekleşti" dedi.

Pınarbaşı Belediye Başkanı Halil Sarımeşe'de ilk defa ilçe dışında bir nikah kıydığını belirterek, "Valla bizim için çok önemli bir yer. Polatkan ve Ağ çiftinin nikahını da burada kıyarak buraya ayrı bir önem kattık.Genç çiftimizi kutluyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2005 Salı 17:24:51
Güncelleme :22 Kasım 2005 Salı 17:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?