6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kastamonu yangınsız bir yıl geçirdi

Kastamonu, 31 Ekim'de sona eren orman yangını sezonunu en az yangınla tamamladı. Kastamonu'da yangın sezonu içersinde küçük çaplı 25 orman yangını çıkarken bu yangınlarda toplam 18 hektarlık bir alan yandı.

Yangın sezonu olarak belirlenen 1 Mayıs- 31 Ekim tarihleri arasında, Kastamonu ormanlarında son 10 yılın en az yangın olaylarının görüldüğü dönem oldu. Kastamonu genelinde 2005 yılı yaz döneminde toplam 25 orman yangını çıktığı ve bu yangınlarda da toplam 18 hektarlık bir ormanlık alanın tahrip olduğu öğrenildi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Koruma Şube Müdürlüğü verilerine göre bu yıl çıkan yangınların 11 tanesinin faili bulundu, 5 yangının Yıldırım düşmesi sonucu çıktığı 3 yangının faili meçhul olduğu, 3 yangınında çoban ateşinden çıktığı bildirildi. 2004 sezonunda ise toplam 32 yangın çıkmış ve 33 hektarlık bir ormanlık alan yanmıştı.

Kastamonu'da son 10 yıl içersinde Daday'da, Araç İğdir'de, Hanönü ve Taşköprü'de çıkan büyük yangınların dışında ciddi yangınların çıkmadığı bildirildi.

Orman Bölge Müdürü Yılmaz Özcan , yangınların genellikle öğle saatlerinde saat 12.00 ila akşam üzeri saat 17.00 sıralarında çıktığını söyledi. Bölge Müdürü Yılmaz Özcan " Bu sezon yangın açısından iyi bir sezon geçirdik. Bu hem Kastamonu açısından hem de teşkilatımız açısından oldukça önemli." dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 12:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?