5
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Kastamonu'da pitbull dehşeti

Kastamonu'da vatandaşlara saldıran ve paniğe neden olan “pitbull” cinsi köpek, polis ekipleri tarafından vurularak, öldürüldü.

Sabah saatlerinde Aktekke Mahallesi Eski Tosya Yolu Caddesi üzerinde çevredeki vatandaşlara saldıran “pitbull”, Saliha Güvenici ile komşuları tarafından kendisine emanet edilen bir eşeğe de saldırdı.

Eşeğin üzerinde çocuğunun bulunması nedeniyle panik yaşayan Güvenici, elindeki sopayla köpeği uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada eşeği boynundan yaralayan köpek, kısa süre sakinleşerek kenarda bekledi.

Çevredeki vatandaşların polise haber vermesi üzerine olay yerine gelen yaklaşık 15 polis, caddedeki vatandaşları uzaklaştırdı. Bu sırada tekrar saldırganlaşan köpek, 8 yaşındaki Esin Ö'ye saldırmak için koşmaya başlarken, önüne çıkan eşeğe yeniden saldırdı. Köpekten kaçan bir polis memuru ise yere düşerek, zor anlar yaşadı.

Bunun üzerine polisler, köpeğe ateş etmeye başladı. Yaralı köpek, Sarıkaya Mahallesinde bir evin bahçesine girerek, kaçmaya çalıştı. Tekrar çevreye saldırmaya çalışan köpek, polis ekiplerinin silahlarından çıkan kurşunlarla öldürüldü.
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, köpeğin sahibini belirlemek için çalışma başlattı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ise köpeğin herhangi bir hastalık taşıyıp taşımadığını belirlemek için inceleme yaptı.
a.a
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2006 Cuma 12:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?