6
Mayıs
2024
Pazertesi
KASTAMONU

Saime İnal Savi


Kastamonu Merkez'de Profesör Doktor Saime İnal Savi tarafından yaptırılan 12 derslikli Prof. Dr. Saime İnal Savi İlköğretim Okulu'nun yapım protokolü imzalandı.

Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yardımları ile ortalama 500 milyar liraya mal olacak bir ilköğretim okulu yaptırmak için kolları sıvayan emekli öğretim görevlisi Prof. Dr. Saime İnal Savi, Vali Mustafa Kara ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ile birlikte protokol imzaladı.

Valiliğin vermiş olduğu Kuzeykent Fen Edebiyat Fakültesi binasının hemen yanındaki boş araziye yapılacak olan ve Prof. Dr. Saime İnal Savi ismini taşıyacak 12 derslikli ilköğretim okulu için tüm kamu kuruluşlarından destek alınarak maliyet en asgari seviyeye çekilmeye çalışılacak. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de tam desteğini alan hayır sever Prof. Dr. Saime İnal Savi duygularını, "Benim 19 yılım öğrenimle geçti. 60 yılın üzerinde de öğrenim ve öğretim çabası içersindeyim. Birikimlerimi gençlere veriyorum ama başka birikimlerimde vardı onu da eğitime vermeyi doğru buldum. Yaptığım çok normal, takdire şayan bir yanı yok" sözleriyle diye getirdi.

Örnek davranıştan dolayı Savi'yi kutlayan Vali Mustafa Kara, "Öncelikle hocamıza bu örnek davranışından dolayı teşekkür ediyorum. Hem Kastamonu'ya olan sevgileri, hem de eğitime olan sevgileri, her türlü takdirin üzerinde. Bizde Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü katkıyı desteği kendisine sağlayacağız. Bu örnek davranışından dolayı bizde onur duyuyoruz" dedi.

Okul yaptırımı bitmiş olup günümüzde Eğitim ve Öğretime devam etmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar