20
Mayıs
2024
Pazertesi
DADAY - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

745 köy yolu açılmayı bekliyor

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 745 köy yolu açılmayı bekliyor.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen kar yağışı nedeniyle Kastamonu il merkezine ve ilçelere bağlı 745 köy yolu ulaşıma kapandı. Yaklaşık 3 gündür aralıksız devam eden kar nedeniyle çevre ile iletişimi kopan köylerin yollarını açmak için karla mücadele ekipleri çalışmalara aralıksız devam ediyor. Ortalama bir metre yükseklikte karın bulunduğu köy yolları teker teker açılmaya çalışılıyor. Ekiplerin yaptığı çalışmalarla günde ortalama 100 köy yolunun açıldığı belirtildi.

Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, açılmayı beklenen köy yollarındaki çalışmaları yerinde incelemek için Daday ilçesine gitti. İlçe girişinde tipi altında bekleyen kalabalık tarafından karşılanan Vali Nurullah Çakır, çalışmaların yapıldığı Okluk köyüne geçti. Burada çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Nurullah Çakır, karla mücadele ekiplerinin 75'in üzerinde araç ve 250'nin üzerinde personelle çalışmalara aralıksız devam ettiğini söyledi.

Özellikle sahil ilçelerinde sadece dozerle çalışma yapılabildiğini belirten Vali Çakır, çalışmalarda bulunan görevlileri 'Yol kahramanları' olarak niteledi. Ekiplerin acil durumlara göre yer değiştirdiğini ifade eden Çakır, "Rutin olarak diyalize giden hastalarımız var. Köylerde cenazeler oluyor. Karla mücadelenin şeklini gelen ihbarlara göre değerlendiriyoruz ve bu bölgelerdeki çalışmalara ağırlık veriyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 17:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?