31
Mayıs
2024
Cuma
DADAY - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Okullarda diş taraması

Kastamonu merkez ve ilçelerinde Sağlık Bakanlığı'nın uygulaması çerçevesinde ilköğretim okullarında çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapılmaya başlandı. 

Kastamonu merkez ve ilçelerinde bulunan tüm ilköğretim okullarında gerçekleşecek olan taramalarda yaklaşık olarak 38 bin çocuk, ağız ve diş sağlığı konusunda taramadan geçirilerek eğitilecek. Kastamonu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde görevli hekim ve sağlık ekiplerinin gerçekleştireceği uygulamada amaç çocuklarda ağız ve diş sağlığına dikkat çekmek. Bu nedenle Daday ilçe merkezinde ve köylerde bulunan ilköğretim okullarında ağız ve diş taraması yapılıyor.

Daday Devlet Hastanesi diş Tabibi Gökçe Üner tarafından ağız ve diş sağlığı tarama ve koruyucu diş hekimliği uygulaması yapıldı. Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında ağız-diş sağlığının öneminin anlaşılmasında önemli yere sahip bu çalışmada her seneki ağız ve diş sağlığı taramalarına ilave olarak; ilkokul birinci sınıf öğrencilerine diş fırçası dağıtımı ve koruyucu diş hekimliği uygulaması olarak flor uygulaması yapıldı.

Ayrıca diş hekimi Gökçe Üner tarafından uygulamalı diş fırçalaması kontrolü öğrencilere gösterildi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 18:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?