18
Mayıs
2024
Cumartesi
DADAY - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Gaziler günü kutlandı

Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK 'e "Gazi" ünvanının verildiği 19 Eylü 1921 tarihinin yıldönümü olan 19 Eylül tarihi Ülkemiz genelinde Gaziler Günü olarak kutlanır. Başbakanblığın bir genelgesi ile bu günü kapsayan hafta da "Gaziler Haftası" olarak ilan edilmiştir.

Kastamonu İli Daday İlçesinde de Gaziler günü kutlamaları duygu ve cuşku ile kutlandı.

19 Eylül Pazar günü saat 10.00 da Atatürk anıtı önüne Kaymakamlık Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı ile Daday Gazileri çelenklerinin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Törenler daha sonra Garnizon Komutanı'nın Konuşması ile devam etti. Daday'lı gaziler adına Kıbrıs Gazisi Hilmi YİĞİT duygulu bir konuşma yaptı.

Atatürk İlköğretim Okulu Folklor ekibinin zeybek oyunları gösterisi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sepetçioğlu Folklor Ekibinin gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı.

Anıt önündeki tören bu etkinliklerle son bulurken Gaziler gününü organize eden Garnizon Komutanı tarafından Askerlik Şubesi bahçesinde protokole ve davetlilere bir kokteyl verildi.

Gazilerin anıldığı bu güzel gündeki törenler tüm şehitlere rahmet, gazilere ise sağlık ve mutluluk dilekleriyle son buldu.

Said YILDIRIM / Editör
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2004 Pazar 12:44:11
Güncelleme :1 Aralık 2005 Perşembe 13:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?