22
Mayıs
2024
Çarşamba
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

7. ameliyatınıda aynı doktora oldu

Diyarbakır'dan Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine gelen 64 yaşındaki yaşlı bir kadın, kendisini daha önce ameliyat eden doktoruna burada tekrar ameliyat oldu. Şefika Yıldırım adlı kadın, 'Doktorum neredeyse ben oraya giderim' dedi. Diyarbakır'da yaşayan 11 çocuk, 7 torun sahibi Şefika Yıldırım'ın 

1985 yılında beyninde tümör tespit edildi. O günlerde Diyarbakır Dicle Hastanesi'nde görev yapan Beyin Cerrahı Mehmet Tandoğan'la tanışarak ilk ameliyatını oldu. Şefika hanım daha sonra 1987 ve 1989 yıllarında beynindeki tümörün tekrar büyümesi neticesinde iki ameliyat daha geçirdi. Her seferinde doktoru Mehmet Tandoğan onu sağlığına kavuşturdu. Mecburi hizmeti biten Mehmet Tandoğan, Ankara SSK Dışkapı Hastanesi'ne tayin oldu. Tekrar beyin ameliyatı olması gereken Şefika hanım, ameliyat için bu sefer Ankara'ya gelerek 1995 ve 2002 yıllarında Dr. Mehmet Tandoğan'a tekrar ameliyat yaptırdı. 

Tekrar beyninde oluşan tümörü aldırmak isteyen Şefika Yıldırım, Ankara'dan Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde bulunan Özel Uğurlu Hastanesi'nde göreve başlayan doktoruna ameliyat olmak için bu kez Taşköprüye geldi. Tecrübeli doktor Tandoğan, Özel Uğurlu Hastanesinde ameliyathaneyi hazırlattı ve 7 saat süren başarılı bir ameliyatla Şefika hanımı bir kez daha sağlığına kavuşturdu.
Şefika Yıldırım, 1985 yılında beynindeki tümörü alan beyin cerrahı Uzmanı Dr. Mehmet Tandoğan'a Diyarbakır, Ankara ve Kastamonu'da olmak üzere toplam 7 kez ameliyat oldu 

Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Beyin Cerrahı Op.Dr Mehmet Tandoğan da Diyarbakır'da başlayan bu hasta doktor ilişkisine değinerek "7. ameliyatını olmak için buraya kadar gelmesi ve beni tercih etmeleri bir hekim için onur verici bir durum. Bizim için en güzel olan hastamızı sağlığına kavuşturup buradan sağlıklı bir şekilde ayrılmalarını görmektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2007 Pazartesi 15:44:28
Güncelleme :28 Şubat 2007 Çarşamba 12:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?