2
Haziran
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

78 proje hayata geçirildi

TAŞKÖPRÜ, KÖYDES İLE KALKINIYOR

İçişleri Bakanlığı, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) Projesi kapsamında 2010 yılında Kastamonu iline ayrılan ödenekten 3 milyon 75 bin TL'lik aslan payını alan Taşköprü ilçesinde 78 proje hayata geçirildi.

Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, yeni düzenlenen Özel İdare yasasıyla son yıllarda Taşköprü'nün il merkezinden sonra haklı olarak aslan payını aldığını belirterek, Bu kapsamda her yıl programa alınan çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Amalarının KÖYDES ile yol, içme suyu ve benzeri şekilde köylerin hiçbir sorununun kalmaması olduğunu belirten Kartlı, köyleri daha yaşanılır kılmak ve vatandaşların refahını yükseltmek için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti. 2010 yılında 68'i köy yolu ve alt yapısında, 8'i içme suyu şebekesi ve 2'si tarımsal sulama olmak üzere 78 projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Kaymakam Kartlı, aynı yıl Kastamonu il geneline 36 milyon 447 bin TL ayrılan ödeneğin 3 milyon 75 bin TL'sinin ilçeye aktarıldığını ve programa alınan işlerin tamamının 31.12.2010 tarihine kadar bitirilerek gelen ödeneğin hepsinin kullanıldığını belirtti. Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, 2010 yılında yapılan çalışmaları açıklayarak, “Asfalta hazır durumda olan köy yollarımızda 20 kilometre, 1 kat asfalt çalışması yaptık. Hamzaoğlu-Akçakese, İncesu-Akseki-Bozarmut, Akdoğan-Donalar, Kabalar-Sarıkavak-Çiftkıran grup yolları başta olmak üzere münferit köy yolları ile birlikte 42 kilometre köy yoluna stabilize asfalt altı filler malzemesi çekilerek 2011 yılı için 1. kat asfalta hazır duruma getirdik. Grup yolu ve münferit köy yollarımızda 21 km stabilize yol, 26 kilometre malzemeli bakım, 200 kilometrede yol tesviye çalışmasını tamamladık. Kış aylarında ve yağışlı havalarda dere geçişlerinde yaşanan sıkıntıyı gidermek ve yol güzergahlarını düzelterek köylerimizin ulaşımını kolaylaştırmak için muhtelif ebatlarda 41 adet sanat yapısı yapılarak kullanıma hazır hale getirdik. Köy içme sularımızda içme suyu ve şebekesi yeterli olmayan köylerimizin su sorununun çözülmesi için 2 adet sondaj çalışması yaparak, 6 köyümüzün de isale hattı, şebeke ve içme suyu deposunu bitirdik. Köylerimizdeki tarıma elverişli alanlardan sulanabilmesi için, Karadere ve Obrucak barajları sulama sahasında kalmayan kısımlarda 630 dönüm araziyi sulayacak kapalı sistem tarımsal sulama projesi kapsamında sondaj, enerji nakil hattı, pompaj binası, isale hattı, depo ve şebeke yapılarak kullanıma hazır hale getirdik. 1 köyümüzde ise 470 m beton sulama kanalı yaptık” dedi.

KÖYLERİMİZDE STANDARDI YÜKSELTECEĞİZ”

Bazı köylerin iç temizliklerinin yapıldığını belirten Kaymakam Kartlı, “Ayrıca Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak İş-Kur tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında “Taşköprü İlçesi Köyleri Ağaçlandırma ve Çevre Düzenleme” projesi ile 10 kişi 2 ay süreyle istihdam edilerek köy giriş yollarına bin adet fidan dikimi yapılıp, Alatarla ve Köçekli başta olmak üzere köy içlerinin temizlik ve çevre düzenlemesi yapıldı. Bu projeler ile köylerimizin yol, su, kanal gibi temel köy altyapı hizmetlerinin kısa sürede tamamlanması sağlanarak köylerde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltecektir. Aynı zamanda büyük şehirlerde yaşayan ilçemizden yıllar önce göç etmiş kişilerin yaz aylarındaki izinlerini, emekli olanların yılın 7-8 ayında köyünde ikamet ederek yaşamalarına ve bir kısmının da tamamen köyüne yerleşmesine katkı sağlamaktadır. Bunun örneklerini son yıllarda köylerimizde yapılan yeni yapılardan ve nüfus hareketlerinden açık olarak görmekteyiz” diye konuştu.

TAŞKÖPRÜ, KÖYDES İLE KALKINIYOR
TAŞKÖPRÜ, KÖYDES İLE KALKINIYOR
TAŞKÖPRÜ, KÖYDES İLE KALKINIYOR
TAŞKÖPRÜ, KÖYDES İLE KALKINIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 17:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?