26
Mayıs
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Baraj inşaatı start aldı

TAŞKÖRPÜ OBRUCAK BARAJI YAPIMINA BAŞLANDI

Kastamonu Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından Taşköprü ilçesine bağlı Obrucak köyüne yapılması planlanan barajda inşaat çalışmaları başlatıldı. Obrucak Barajı tamamlandı 53 köy suya kavuşacak, 13 bin 700 hektar tarım arazisi de sulanacak.

Kastamonu DSİ Bölge Müdürlüğü AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha, DSİ İşletme ve Bakım Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Fikret Kasalak, DSİ Kastamonu Bölge Müdürü Bayram Tiryaki, Taşköprü Orman İşletme Müdürü İbrahim Besi, il genel meclis üyeleri ve köy muhtarlarının katılımıyla Obruca Barajı'na gezi düzenledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, 2007 yılında öncelikli projeler arasına giren barajla birlikte 53 köyün suya kavuşacağını, 13 bin 700 hektar arazinin de sulanacağını söyledi. Bu projenin gelecek açısından hayati öneme sahip olduğunu dile getiren Altan, "Çocukluğumuzda Gökırmak'ta yüzerdik. Fakat küresel ısınma nedeniyle son yıllarda Gökırmak'ın kuruduğunu gördük. Gökırmak'ın oldukça faydalı olan vadisinin sol tarafı Karadere Barajı ile geçtiğimiz yıllarda suya kavuşmuştu. Sağ tarafı da

toplam 53 köy olmak üzere 13 bin 700 hektar alan suya kavuşacak. Bu sayede Taşköprü'de yaklaşık 250 bin hektar alan suya kavuşmuş olacak" şeklinde konuştu.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Güven Karaçuha ise proje çalışmasının tamamlanmasının ardından barajın 2010 yılında ek yatırım programına alınması için gayret gösterecekleri belirtti.

Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı da Obrucak Barajı'ndan yararlanacak olan köylerin buradan içme suyundan da faydalanması için de gerekli çalışmanın yapılmasını istedi.

TAŞKÖRPÜ OBRUCAK BARAJI YAPIMINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 19:55:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?