29
Mayıs
2024
Çarşamba
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Çam ağaçları kuruyor

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde ve çevre ormanlarında 200 bin çam ağacının kuruma tehdidi altında olduğu bildirildi.

Taşköprü Orman işletme Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre çeşitli nedenlerden dolayı geçtiğimiz yıldan bu yana çam ağaçlarında kurumaların görülmesi nedeniyle yapılan ön incelemelerde Kastamonu ve civarında ilk kez rastlanılan 'Çam İbre Kını Akarı' hastalığı tespit edildi.

Özellikle Taşköprü Merkez, Akdoğan, Aşağı Çayırcık, Afşar ve Kabalar köyleri ile çevre ilçelerde rastlanılan ve kendiliğinden yetişen ağaçlarda bile rastlanan hastalık nedeni ile 200 bin çam ağacının kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu açıklandı.
Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Ersin Tuncay Sarı, geçtiğimiz yıllarda böyle bir hastalıkla karşılaşılmadığını kaydederken, Kastamonu ve çevresinde ilk kez karşılaşılan 'Çam İbre Kını Akarı' hastalığına daha çok sıcak iklim ormanlarında rastlandığını, geçen yıl yaşanan kuraklığın bu hastalığa etkisinin olabileceğinden şüphelenildiğini kaydetti.

Ersin Tuncay Sarı, Orman Genel Müdürlüğü'nden bir ekibin önümüzdeki günlerde bölgede inceleme yapmak üzere Taşköprü'ye geleceğini belirterek, önlem alınmaması durumunda Taşköprü ve çevre ormanlarının kurumayla yüz yüze olduğunu dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:18:16
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 17:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?