20
Mayıs
2024
Pazertesi
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Ermeniler de tepkili!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Kapaklı köyü Tütenli Mahallesi'nde yaşayan Ermeni asıllı vatandaşlar, 1915 olayları ile ilgili Fransa'nın tavrına tepki gösterdiler.

Taşköprü'ye 24 kilometre mesafede bulunan Kapaklı köyü Tütenli Mahallesi'nde yaşayan Namık Özçelik (75), Fransa meclisinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifi hakkında görüşlerini ifade etti. Özçelik, bu iddiaların yersiz olduğunu belirterek "Biz senlerden beri buradayız kimseden zarar ziyan görmedik. Biz Türkiye'de yaşıyoruz ve Türk vatandaşıyız. O iddialara hayır diyorum. Haksız adamlar haksız yere suçlama yapıyorlar. Yersiz propaganda yapıyorlar. Onlara katılmıyorum. Hayır diyorum olmaz öyle şey" dedi.

Tasarıya tepki gösteren Namık Özçelik, bundan 8 yıl önce Müslüman olduğunu Manuk olan ismini Namık olarak değiştirdiğini, Müslüman olurken de kimsenin zoruyla ya da etkisiyle olmadığını, Allah rafından içine bir ışık geldiğini ve kelime-i şahadet getirerek Müslüman olduğunu sözlerine ekledi.

Aynı köyde yaşayan Anne Tosun da, yasa tasarısına tepkili olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben bu memlekette doğdum, burada büyüdüm, memleketimden de milletimden de razıyım, memnunum iyi ki burada doğmuşum, iyi ki de burada yaşıyorum. Bizi rahat bıraksınlar. Ben başka bir şey demiyorum. Görmedim, duymadım, biz buradan memnunuz biz Türk çocuğuyuz."

Taşköprü'de yaşan Ermeni asıllı vatandaşlar yarın Fransa'da oylanacak olan tasarıyı kesin bir dille yalanladılar ve bunların haksız bir propaganda olduğunu savundular. Yıllardır Taşköprü'de Müslümanlarla ve Türk vatandaşlarıyla kardeşçe yaşadıklarını ve hiçbir zarar görmediklerini aksine yardımlarını gördüklerini ifade ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2011 Çarşamba 18:53:10
Güncelleme :11 Ocak 2012 Çarşamba 13:04:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?