19
Mayıs
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Fabrika temeli atıldı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 25 ortaklı olarak kurulan Tadal Gıda A.Ş. tarafından yaptırılacak pekmez fabrikasının temeli atıldı.


Sinop yolunun 5. kilometresinde kurulacak olan pekmez fabrikasının temel atma törenine Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Tadal Gıda A.Ş. ortakları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan temel atma programında bir konuşma yapan Tadal Gıda A.Ş. Genel Müdürü Hüsamettin Gökçe, kuracakları fabrikanın 2 bin 200 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 23 bin metrekare alan üzerine kurulacağını, 2010 yılı ekim ayı sonunda fabrikayı tamamlayıp faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ise çok ortaklı şirketin oluşturduğu birlikteliğin diğer müteşebbislere de örnek olması gerektiğini belirterek, aynı gün hem meslek yüksek okulu inşaatı hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayacak bir fabrikanın temellerini atmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı da 25 ortaktan oluşan Tadal Gıda A.Ş. ortaklarına teşekkür ederek fabrikanın en kısa sürede faaliyete geçmesini tüm Taşköprülüler gibi dört gözle beklediklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından Taşköprü Müftüsü Salih Sezik'in duası eşliğinde kurban kesildi. Protokol üyelerinin ilk harcı temele dökmelerinin ardından program sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 13:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?