2
Haziran
2024
Pazar
TAŞKÖPRÜ - KASTAMONU
Belediye Sayfaları

Festivalin yıldızı kim olacak?

SARIMSAK FESTİVALİ SANATÇILARI BELLİ OLUYOR

Ülke genelinde sayılı festivaller arasında yer alan Taşköprü Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'ne gelecek sanatçıların belirlenmesi için yapılan anket sona erdi.

Her yıl birbirinden ünlü sanatçıları Taşköprülü hemşerileriyle buluşturan ve geçtiğimiz yıl Mega Star Tarkan ve Bengü gibi ünlü sanatçıların sahne aldığı Sarımsak Festivali'nde bu yıl sahne alacak sanatçılar için Taşköprü Belediyesi'nin düzenlediği anket sona erdi.

 Yaklaşık 2 hafta boyunca hem internet sayfası üzerinden hem de alanda yapılan anket sonucunda yüzde 14,18 oy oranıyla ünlü sanatçı Hadise anketten en çok oyu alan sanatçı olarak birinci çıktı. Volkan Konak yüzde 13,89 ile ikinci, Serdar Ortaç yüzde 12,38 ile üçüncü, Sıla yüzde 11,28 oy oranıyla dördüncü, Şebnem Ferah yüzde 10,94 ile beşinci, yüzde 10,40 ile Mustafa Ceceli altıncı oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, “Peygamberimizin 70 derde deva dediği İbn-i Sina'ların, lokman hekimlerin reçetelerinde kullandığı sarımsağın dünyada en kalitelisinin Taşköprü'de yetiştiğini tüm dünyaya duyurmak, Paflagonya'ya ev sahipliği yapmış Pompeiopolis Antik Kentimizi tanıtmak ve Taşköprü misafirperverliğini gelen dostlarımıza sunmak amacıyla her yıl Taşköprü Belediyesi olarak Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali düzenlemekteyiz. Taşköprü Belediyesi olarak bu yıl da 1-4 Eylül tarihlerinde 25.'sini düzenleyeceğimiz Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivalimize gelecek olan sanatçılarımızı öğrencilerimiz ve halkımızla birlikte seçmeyi uygun gördük. Halkımızın tercihi hususunu göz önünde bulundurarak bu yılki festivalimizde halkımızın tercih ettiği sanatçıları hemşerilerimizle buluşturmak adına çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki kısa sürede çalışmalarımızı sonlandırıp 25. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'ne ülkemizin önde gelen sanatçılarını getireceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 16:24:05
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 16:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?